Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni euri

U optjecaj pustili novčanice s natpisom 'This is not legal'

Foto: PU brodsko-posavska
1/2
20.01.2020.
u 13:40

Obzirom na pojavu lažnih novčanica, iz policije savjetuju građane da obrate pozornost na spomenute detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica od 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura kako ne bi prilikom transakcije bili oštećeni.

U Slavonskom Brodu proteklih mjeseci pojavili su se krivotvoreni euri. Kako se navodi u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, u lipnju, listopadu i prosincu prošle godine u dvije banke u Slavonskom Brodu prilikom uplate sredstava na račun te iz pošiljke uplaćene na naplatnim postajama autoceste A3 zaprimljene su tri novčanice u iznosima od 500 eura, 500 kuna i 10 eura.

Zbog sumnje u originalnost, novčanice su izdvojene te poslane na vještačenje, kojom prilikom je utvrđeno da se radi o krivotvorinama. Nastavlja se daljnji rad na utvrđivanju činjenica te pronalasku osoba koje bi imale veze s izradom i puštanjem u opticaj krivotvorenih novčanica.

Iz PU napominju kako su i lani zaprimili nekoliko dojava o optjecaju lažnih novčanica na području Brodsko-posavske županije, tzv. filmskih novčanica. Spomenute lažne novčanice od 10 i 20 eura na sebi imaju ispisano sitnim štampanim slovima "This is not legal, it is to be used for motion props",  dok novčanice od 200 i 500 eura na sebi imaju ispisano sitnim štampanim slovima "Souvenur production".

Obzirom na pojavu lažnih novčanica, iz policije savjetuju građane da obrate pozornost na spomenute detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica od 10, 20, 50, 100, 200 i 500 eura kako ne bi prilikom transakcije bili oštećeni.

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
14:43 20.01.2020.

novčanice su poslane na vještačenje LOL niste skužili da nešto nije u redu sa njima hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije