Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRT U POŽARU

U obiteljskoj kući u Slavonskom Brodu poginuo muškarac

požar
Foto: Ivica Galović
1/3
27.10.2011.
u 10:20

Pretpostavlja se da se požer dogodio zbog upaljene cigarete koja je zapalila madrac od spužve.

SLAVONSKI BROD – U požaru koji je jutros oko 3.30 sati izbio u obiteljskoj kući u Ulici Branimira Livadića u Slavonskom Brodu izgorio je Alen Banda (32). U trenutku dolaska službe Hitne pomoći već je bio mrtav, a njegovo do neprepoznatljivosti izgoreno tijelo prevezeno je na Odjel patologije brodske Opće bolnice. Točan uzrok požara još se utvrđuje, no njegova majka Jela Banda pretpostavlja da je zaspao s upaljenom cigaretom.

S obzirom na to da je na krevetu na kojem je spavao bio madrac od spužve, bilo je dovoljno da ga zapali iskra koja je potom razbuktala požar. 

– Jutros oko 3.30 sati čula sam da nešto puca. Odmah sam probudila muža i povikala mu da se digne jer gori naša kuća. Pokušali smo kantama gasiti požar, ali nije išlo. Tada smo pozvali vatrogasce, ali kada su došli, bilo je već kasno. Alen je bio toliko izgoren da bih voljela da ga uopće nisam ni vidjela  – priča neutješna Alenova majka Jela.

Alen je živio u nadozidanom stražnjem dijelu trošne obiteljske kućice koji je u potpunosti izgorio, a njegovo je tijelo pronađeno pokraj izlaznih vrata tako da se pretpostavlja da je pokušavao napustiti prostoriju koja je gorjela. Na pitanje je li im sin bio sklon alkoholu, majka i otac odgovorili su potvrdno. To ga je, kažu, vjerojatno i dovelo do tragične sudbine. Otac Stevo u pokušaju gašenja vatre zadobio je i opekotinu na čelu, dok majka nije ozlijeđena.

– Alen je u sobi imao malu peć, ali vatru nije ložio jer je govorio da mu je po noći vruće i da se znoji – govore roditelji i dodaju kako je obitelj živjela od male plaće oca Steve zaposlenog u Ljevaonici. Alen je završio samo osnovnu školu i bio je nezaposlen, a do novca za alkohol dolazio je tako što je povremeno na obližnjem smetlištu prikupljao staro željezo i prodavao ga.

Ključne riječi

Komentara 2

HA
Harpoon
11:11 27.10.2011.

Žao mi je zbog tragedije, ali ako netko pijan zaspe sa upaljenom cigaretom, velike su šanse da se probudi kao pepeo vlastite cigarete.

NO
norahs
15:18 27.10.2011.

Ovo je već drugi ovakav slučaj u tjedan dana! Strašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije