Naslovnica Vijesti EU izbori

U Koprivnici pobijedio SDP, u Križevcima vode mrtvu utrku s HDZ-om

SDP je pobijedio i u Đurđevcu, Bandićevoj utvrdi
26. svibnja 2019. u 22:13 2 komentara 138 prikaza
SDP
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Koprivnica je i nakon današnjih europarlamentarnih izbora ostala jedna od najjačih SDP-ovih utvrda u državi. Prema neslužbenim informacijama s oko 90 posto biračkih mjesta, lista SDP-a u tom je gradu dobila 34,3 posto, a HDZ samo 16,4 posto.

EU izbori HDZ i SDP izjednačeni na 4 mandata! Četiri liste osvojile po 1 mandat

Treći je Mislav Kolakušić sa 7,1 posto, četvrti Živi zid osvojio je 5,9 posto, Most ima 3,7 posto, a Amsterdamska koalicija tek 3,2 posto.

U Križevcima, ako je suditi po polovici prebrojenih biračkih mjesta, vodi se mrtva utrka između SDP-a i HDZ-a u kojoj je SDP zasad u blagoj prednosti. U nekim podravskim općinama, tradicionalno naklonjenima HDZ-u, u vodstvu je SDP, dojavljuju nam večeras iz izbornim stožera.

Ipak, u HDZ-u računaju da će na koncu osvojiti najviše glasova u Koprivničko-križevačkoj županiji. No, čini se kako to neće biti na razini pobjede otprije pet godina. Izlaznost u Koprivnici je nešto veća od 26 posto, a na razini županije je osjetno niža.

SDP je pobijedio i u Đurđevcu, Bandićevoj utvrdi. Zagrebački gradonačelnik tamo uživa apsolutnu potporu nezavisne liste Željka Lackovića koja ga je nedavno proglasila počasnim građaninom. No, ni to mu nije bilo dovoljno za pobjedu pa je na koncu lista stranke BM 365 bila druga.

izbori za EU parlament SDP postigao 'nemoguće' i osvojio četiri mandata


Iako su razočarani što im izlazne ankete ne daju mandat, u Mostu se i dalje nadaju da će pravi rezultati popraviti sliku. U početku mirna i prazna središnjica Mosta u međuvremenu se napunila članovima, a počelo se i pjevati.

Atmosfera je u stožeru trenutačno vesela i ne izgleda kao da se tuguje zbog loših rezultata izlaznih anketa.

SDP
1 / 33
Govor Predsjednika SDP-a.
POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas