Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekt

U Karlovcu centar za volontiranje, uredi još i u Slunju i Ogulinu

volonteri
Dominik Grgurić/Pixsell
07.08.2013.
u 12:09

Prvo značajnije događanje je Festival volonterizma 21. rujna. Osim poticanja na volonterstvo, tog će dana uručiti nagrade

Biraj, uživaj, volontiraj naziv je novog projekta udruge Carpe diem kojim se želi promovirati volonterizam, ali i osigurati bolji položaj osoba koji se odluče na takvu aktivnost.

U okviru projekta otvoren je lokalni volonterski centar VolonterKA koji se nalazi u prostoru Centra za mlade u karlovačkoj četvrti Grabrik, a volonterski uredi bit će otvoreni i u Slunju i Ogulinu.

 Partneri projekta

 Projekt je sa 99.240 kuna sufinanciralo Ministarstvo socijalne politike i mladih, a partneri su gradovi Karlovac, Ogulin i Slunj, te ogulinska udruga Sunce.

Prvo značajnije događanje je Festival volonterizma koji će se održati 21. rujna. Tog ćemo dana u Karlovcu informirati, educirati i potaknuti građane na volontiranje, ali i uručiti nagrade. Tako ćemo izabrati naj volontera i najbolju fotografiju na temu volontiranja – najavila je predsjednica Carpe diema Aleksandra Podrebarac.

 Modeli iz EU u Hrvatskoj

 Svi zainteresirani prijave mogu slati na e-mail ivana@czm-grabrik.hr. Najavljeno je i kako će se u Karlovcu pokušati uvesti u Europskoj uniji poznata metoda vrednovanja volonterskog rada nazvana Time Banking.

Riječ je o zamjeni volonterskih sati za neku uslugu ili proizvod, ali za taj projekt treba im i podrška čitave zajednice. Predstavljena je i voditeljica volonterskog centra. To je Ivana Zlojo koja je već više od godine uključena u niz volonterskih akcija unutar udruge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije