Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Italiji uhićen dvojac osumnjičen za pomaganje u napadima na Mumbai

mumbai
AFP
21.11.2009.
u 10:58

Naime , otac i sin su rukovodili agencijom za transfer novca i pomagali pri financiranju napada na Mumbai 26. studenog prošle godine kada je ubijeno 160 osoba.

Zbog sumnje da su pomagali u organizaciji prošlogodišnjeg napada na indijski grad Mumbai, talijanska policija uhitila je oca i sina. Dvojica Pakistanaca osumnjičena su da su pružala logističku podršku, a optužnica ih tereti za pomaganje i poticanje terorizma te ilegalnu financijsku aktivnost.

Naime , otac i sin su rukovodili agencijom za transfer novca i pomagali pri financiranju napada na Mumbai 26. studenog prošle godine kada je ubijeno 160 osoba.

Dan prije napada prebacili su novac kako bi aktivirali račun internetskog telefona kojeg su koristili napadači i njihovi pomagači, izjavio je Stefano Fonzi, šef antiterorističke policije u talijanskom gradu Brescia. Istraga na talijanskom tlu započela je u prosincu nakon što ju je zatražio američki FBI koji je otkrio kako je novac transferiran u Italiju.

Još dvojica Pakistanaca uhićena su zbog navodnih zločina prijevare koristeći isti sustav kao otac i sin, no nisu povezani s napadima u Mumbaiju. Jedna osoba uspjela je pobjeći te se za njom traga.

U cijeloj istrazi ukupno je ispitano 12 osoba koje nisu osumnjičene niti povezane s napadima u Mumbaiju.

Ključne riječi

Komentara 2

PO
pocrn
15:30 21.11.2009.

,,he,,he,,a novac je porijeklom iz..!!??..pogodite... ..teh...šljam..!!Bok!

BT
bili-tartuf
16:47 21.11.2009.

pocrn..pa rec i da i mi znamo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije