Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVJERAVAJU SE DOZVOLE

U Imotskom izniknula zgrada uz sam rub Modrog jezera, građani bijesni: 'Ovo je sramota'

Imotski prekriven snijegom
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
27.11.2023.
u 17:50

Prema pisanju medija, investitori su liječnik iz Posušja, vlasnik kafića u istom gradu te vlasnik restorana koji živi u Njemačkoj, a navodno je cijeli slučaj i pod nadzorom DORH-a

'Imotski tower', kako ga nazivaju mještani, izazvao je buru reakcija u hrvatskom gradu, nakon što je izgrađen u rekordnom roku. Osim što je ta peterokatnica izniknula uz sami zaštićeni spomenik prirode Modro jezero, sve je začudilo i kako je ta zgrada dobila sve građevinske dozvole, iako pet katova narušava vizuru grada.

- Svjesni smo da građevinska dozvola postoji. Drugostupanjsko tijelo koje je nadležno da provjerava usklađenost s izdanim aktima i našim važećim prostornim planom, mi očekujemo da će se uskoro ministarstvo očitovati - komentirao je za HRT i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić koji smatra kako je došlo do greške jer se nije uvažavao prostorni plan grada.

Prema pisanju medija, investitori su liječnik iz Posušja, vlasnik kafića u istom gradu te vlasnik restorana koji živi u Njemačkoj, a navodno je cijeli slučaj i pod nadzorom DORH-a.

- To je Hrvatska, netko ima moć i divlja, a netko radi što hoće. Ovo je sramota za cijeli Imotski - komentirali su građani.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Prometna nesreća na brzoj cesti Solin-Klis

Komentara 9

KA
kaoisvidrugi
18:40 27.11.2023.

OK, a gdje je slika tog "towera"?

AL
alkemičar
18:19 27.11.2023.

Kako su napravili taj objekt, a da ih nitko ziv nije pitao otkud njima gradevinska dozvola ili tko su i sta su i sto rade tamo uopce? Gdje su ti komunalni redari i gradska vlast koja je slijepa i corava pored zdravih ociju i ne vide da se gradi tamo gdje se ne smije?? Ma investitor je sve redom dobro dobro podmazao i zato je izgradio taj objekt na crno bez da itko ista pita. A sad ce mu naknadno izdat sve papire i dozvole koje mu trebaju tako se to radi kod nas u zadnje vrijeme.

CH
chemica
18:47 27.11.2023.

Došlo je do greške! Gradonačelniče, jel ti to nas sve skupa...Imali smo mi ovdje u Zagrebu jednog takvog. Nikad ni za što nije bio kriv. Nek dela pravna država! Hehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije