Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJEDINAČNI SLUČAJEVI

U Hrvatskoj potvrđen indijski soj: 'Otkriven je u Splitsko-dalmatinskoj županiji'

Epidemiološko testiranje u splitskoj Trajektnoj luci
Milan Sabic/PIXSELL
02.06.2021.
u 10:03

To su pojedinačni slučajevi te nema razloga za paniku, istaknula je Pem Novosel

Iva Pem Novosel iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u HRT-ovoj emisiji Studio 4  rekla je kako je u Hrvatskoj detektiran indijski soj koronavirusa.

Pem Novosel rekla je kako je u Hrvatskoj najprisutniji britanski soj virusa, ali detektiran je u nekoliko slučajeva i indijski soj. Novi su sojevi prilično zarazni i velika je mogućnost brzog prijenosa, ali ne treba se širiti panika.

– Svjesni smo njegova postojanja. Otkriven je prije nekoliko dana u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali to su pojedinačni slučajevi te nema razloga za paniku – rekla je te dodala kako i dalje trebamo biti oprezni.

Govoreći o COVID potvrdama, uputila je građane da svoje COVID potvrde podignu putem sustava e-Građani te u podružnicama HZZO-a.

– Potvrda je od tri dijela. Postoji potvrda o cijepljenju, potvrda o testiranju i potvrda o preboljenoj bolesti. Potvrda o cijepljenju dobiva se nakon primitka dvije doze cjepiva kod cjepiva koja se primaju u dvije doze, i traje 210 dana – rekla je i dodala kako se potvrda može dobiti i nakon primitka prve doze.

>> VIDEO "COVID potvrde": Provjerite kako ih možete dobiti

Komentara 20

Avatar Malazan
Malazan
10:18 02.06.2021.

Da, da, pada zainteresiranost za "vakcinisanje" pa dotrča "indijski soj" da podupre stožer 😏

PV
prcko.vitamincic
10:07 02.06.2021.

E moj stožeru, opet prebrzo puštate mjere, a na taj način nam četvrti val pandemije ubrzo kuca na vrata. Koja tuga i žalost lošeg vođenja zaštite zdravlja građana.

DU
Deleted user
10:34 02.06.2021.

Napokon nesto o Indiji,molio bi najnovije informacije o d nasih strucnjaka za plandemije,sta je s brodom punom grabovine na putu za Indiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije