Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U hrvatskim zračnim lukama više se ne pregledava tranzitna prtljaga iz EU

04.11.2008.
u 09:31

U zračnim lukama Republike Hrvatske od 1. studenog ove godine izuzima se od zaštitnog pregleda predana prtljaga u tranzitu ili transferu koja dolazi izravno sa zračnih luka koji se nalaze na teritoriju Europske unije, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ta odluka, koju je donijelo Nacionalno povjerenstvo za zaštitu zračnog prometa RH, odnosi se na sve hrvatske zračne luke. Odluka se smatra prvim korakom u uvođenju principa "one stop security", što predstavlja provedbu zaštitnih mjera samo na jednom mjestu, tj. početnom odlaznom aerodromu, bez daljnjih pregleda na aerodromima tranzita ili transfera, kaže se u priopćenju.

Cilj Odluke je postići brži protok predane prtljage u transferu ili tranzitu, čime će se smanjiti kašnjenje zrakoplova.

Odluka je donesena nakon što su razmotreni uvjeti i mjere zaštite koje se primjenjuju na predanu prtljagu u državama članicama EU i nakon potvrde Direkcije europske komisije za energiju i promet da su navedene mjere zaštite koje se provode u zračnim lukama EU u skladu s europskom regulativom, kaže se u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije