Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

U Gračacu ekshumirani ostaci 19 članova hrvatske obitelji Ivezić

Foto: Anto Magzan/PIXSELL, ilustracija
06.05.2014.
u 21:44

Ekshumaciji su nazočili i ministar branitelja Predrag Matić, Mladen Maloča iz HHO-a te fra Franjo Talan i biskup Mile Bogović

U mjestu Brotnjo u općini Gračac ekshumirani su posmrtni ostaci 19 osoba koji datiraju iz kolovoza ratne 1941. godine. Premda će detaljnije informacije biti poznate nakon identifikacije, prema prvim nalazima riječ je o ostacima hrvatske obitelji Ivezić, izvjestio je pukovnik Ivan Grujić.

Ekshumaciji su nazočili i ministar branitelja Predrag Matić, Mladen Maloča iz HHO-a te fra Franjo Talan i biskup Mile Bogović. Ostaci, zasad, 19 žrtava izvađeni su iz višedesetljetnog počivališta na lokaciji Dabin vrh, a istragu koja bi mogla dovesti do eventualnih počinitelja provodi riječko Županijsko državno odvjetništvo.

>> Predrag Matić: Vrijeme je prošlo, ali sjećanja su još živa

Komentara 19

VI
vječna.istina
22:10 06.05.2014.

hoće li kukuriku koalicija pokušati promijeniti Ustav da i ove zločine prikrije?!

Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
22:08 06.05.2014.

pitam se....koji je od počinitelja zločina na nekom općinskom vrhu?

DU
Deleted user
21:57 06.05.2014.

Ne da se predpostavlja, nego se zna da su počinitelji nosili troroge kape s crvenom petokrakom - a kako nam je jednom predsjednik josipović pojasnio jako mu se sviđaju takve kapice i strašno je ponosan na njih....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije