Naslovnica Vijesti Svijet

U 106. godini preminuo je Tyrus Wong, crtač legendarnog Bambija

Vizija tvorca Bambija i rad Tyrusa Wnga i dalje i danas nadahnjuje, a Bambi je 2011 uključen na popis kulturne, umjetničke i povijesne baštine SAD-a
02. siječnja 2017. u 00:15 2 komentara 210 prikaza
Disney
Pogledajte galeriju 1/2

Američki umjetnik kineskog podrijetla, Tyrus Wong, "legenda" Disneya koji je nacrtao Bambija, umro je ovog tjedna u dobi od 106 godina, objavio je muzej Walt Disney.

Tyrus Wong, rođen u Cantonu emigrirao je u Sjedinjene Države dok je bio dijete, a umro je u četvrtak okružen obitelji, prema priopćenju muzeja Disney od ovog vikenda. On je radio samo tri godine, od 1938. do 1941. za studio Disney, ali njegov trag ostaje neizbrisiv. Vizija tvorca Bambija i rad Tyrusa Wnga i dalje i danas nadahnjuje.

Club 33 Prestiž Ako želite jesti u ovom restoranu morat ćete rezervirati 14 godina unaprijed Novi film 'Knjiga u džungli' donosi izvrsnu dozu zabave Broj jedan film u svijetu Čopor se vratio! Nova 'Knjiga o džungli' avanturistična je priča o zajedništvu i tehnički spektakl

Neosporno remek-djelo animacije, "Bambi" je snimljen 1942., a 2006. je studio Disney pripremio nastavak "Bambi 2", vrlo blizak originalu na umjetničkom i tehničkom planu. Lane Bambi je je djelo mađarskog pisca Felixa Saltena tijekom 1920. koji je bio prijatelj Sigmunda Freuda.

Dobitnik Nobeleove nagrade za književnost Thomas Mann je poklonio roman Waltu Disneyu koji ga je odlučio ekranizirati. "Bambi" je 2011. uključen na popis kulturne, umjetničke i povijesne baštine Sjedinjenih Država.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • okus:

    Djetinjstvo mnogih generacija.. Hvala Vam. Pocivao u miru.

  • Fisherman:

    E da je meni dozivjet njegove godine....RIP