Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Broj jedan film u svijetu

Čopor se vratio! Nova 'Knjiga o džungli' avanturistična je priča o zajedništvu i tehnički spektakl

Novi film 'Knjiga u džungli' donosi izvrsnu dozu zabave
Foto: PR FOTO
1/10
21.04.2016.
u 11:15

Kreacija Disneyjevih studija oživjela je popularnu legendu, a u prvom tjednu prikazivanja film je zaradio visokih 103 milijun dolara i postao broj jedan film u svijetu

Omiljeni dječak iz džungle Mowgli i njegov obiteljski čopor vratili su se na velike ekrane. Novi film "Knjiga o džungli" uzbudljiva je avantura redatelja Jona Favreaua, a u gotovo dva sata priče doživjet ćete pravi tehnički spektakl. 

Kreacija Disneyjevih studija oživjela je popularnu legendu, a u prvom tjednu prikazivanja remake filma zaradio je visokih 103 milijun dolara i postao broj jedan film u svijetu. 

Sumnje su potvrđene. Vučji čopor postupno će nadjačati kinouspjeh blockbustera "Batman protiv Supermana" i "Deadpool".

 

Odgojen u obitelji vukova, Mowgli (Neel Sethi) primoran je napustiti svoj jedini dom zbog prijetnji opasnog tigra Shere Khana (Idris Elba).

Na putu prema selu gdje žive ljudi, susreće šarolike životinjske prijatelje, a iskreni partner postaje mu medvjed slobodnog duha Balloo (Bill Murray) i crna pantera Bagheera (Ben Kingsley). 

Iako koristi tzv. ljudske trikove, Mowgli pomoću njih želi pomoći životinjama pa postupno dobiva status u velikoj džungli.

Kao što loza obavija stablo, tako se i zakon naokolo pruža jer snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor

Okarakteriziran kao "ljudsko mladunče", dječak se kroz film neustrašivo bori s prirodom i opasnim životinjama, a gledatelje uči mnogim životnim lekcijama, kao i snazi zajedništva.

– Zreliji je, kompleksniji i zabavan. Ovo je najbolja Disneyjeva akcijska adaptacija do sad – smatra Chris Hewitt iz Empirea.

Kritičari i gledatelji zadovoljni su konačnim proizvodom. "Knjiga o džungli" ocijenjena je s 8.1 na stranici IMDB, a dobila je 94% na Rotten Tomatoes.  

– Film je predivno snimljen, a dobivate fantastičan osjećaj divljenja svijetu koji su stvorili – Eric Esienberg za Cinemablend.

Velika prilika za mladog glumca

Dvanaestogodišnji Neel Sethi za ulogu Mowglija odabran je između tisuću ljudi iz cijelog svijeta.

On je jedini ljudski lik u novom blockbusteru, a dječaku iz New Yorka ovo je prvi veliki korak prema mogućem uspješnom glumačkom putu.

>> 'Odred otpisanih' snima nove scene i dodaje više humora u priču

>> Batman i Superman zaradom pogurali Deadpool, ali kritičari nisu zadovoljni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije