Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izazvali 26 nesreća

Twitterom širili paniku i laži pa im prijeti 30 godina zatvora

\'A Twitter page is displayed on a laptop computer in Los Angeles October 13, 2009. Hollywood is increasingly relying on Twitter and Facebook to gauge popular buzz on movies even before they come out,
Reuters/Pixsell
05.09.2011.
u 15:15

Dvoje Meksikanaca, tzv. tweetovima koje su počeli objavljivati 25. kolovoza, širilo je laži o otmicama studenata, talačkoj krizi u školi u Veracruzu te pregaženoj djeci na ulicama.

Meksikanci Gilberto Martinez Vera i Maria de Jesus Bravo Pagola osumnjičeni su za širenje laži i panike preko društvene mreže Twitter, a što je prouzročilo čak 26 prometnih nesreća, prenosi TheNextWeb. Zbog toga im prijeti kazna i do 30 godina zatvora.

Oni su, naime, tweetovima koje su počeli objavljivati 25. kolovoza širili laži o otmicama studenata, talačkoj krizi u školi u Veracruzu te pregaženoj djeci na ulicama.

Nakon što su čuli te dramatične laži, roditelji su hitali prema školi ostavljajući automobile na cesti zbog čega su se dogodile brojne nesreće, a mnogi su pozivima zakrčili linije policije i ostalih službi te tako onemogućili intervencije koje su bile potrebne u stvarnim hitnim slučajevima.

Gilberto Martinez Vera, inače loše plaćeni učitelj matematike u nekoliko privatnih škola, tvrdi da je na Twitteru samo prenio već postojeće glasine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije