Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masakr u Sesvetama

Tužiteljstvo traži 40 godina, Dužnović: Kajem se!

godišnjica pljačke rba (1)
Arhiva
07.05.2010.
u 13:18

Da je policija radila prema propisima, ova se tragedija mogla izbjeći, ustvrdio je u završnoj riječi branitelj Krešimir Krsnik.

Na temelju provedenih dokaza, smatram da je Kazimir Dužnović počinio sve za što ga se tereti. Ovdje je najviše prijepora bilo oko najtežeg djela – ubojstva policajca Ivana Grbavca. Tužiteljstvo smatra da je dokazano kako je Grbavac pogođen rikošetiranim hicem iz Dužnovićeve puške, a to je potkrijepljeno balističkom analizom i kemijskom analizom Grbavčeve odjeće. Tražimo maksimalnu kaznu – kazao je tužitelj Ivan Plevko u završnoj riječi na suđenju Kazimiru Dužnoviću.

I dok on smatra da je nedvojbeno dokazano kako je Dužnović ubio policajca, obrani je to sporno. Dužnovićev branitelj Krešimir Krsnik istaknuo je niz policijskih propusta počinjenih tijekom očevida te je na kraju kazao:

– Da je policija radila prema pravilima struke, do ovog tragičnog događaja ne bi ni došlo. Moj klijent ne želi priznati krivnju za ono što nije učinio. Priznaje ono što je učinio i za to se kaje pa molim sud da u tom dijelu pri izricanju kazne bude milostiv. Objava presude je 14. svibnja u 12 sati.

Komentara 11

AU
Augustiner
15:11 07.05.2010.

U normalnim demokratskim državama bi dobio električnu stolicu i nakon kajanja!!!

Avatar Bjesomar
Bjesomar
15:44 07.05.2010.

SMrtna!! Sad se kaje ali je ipak ponio \"kale\" sa sobom.

OB
-obrisani-
14:54 07.05.2010.

Ne kenjaj! Ko kaže da kad si već išao u pljačku banke planirano , da si MORAO staviti municiju u okvir, a kamoli pucati...40 godina je premalo, za ovo se daje smrtna kazna SVUGDJE u svijetu...ubojstvo jednog i ranjavanje 4 Policajca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije