Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Tužitelji iz 'SAO Krajine' tražili isplate od početka Domovinskog rata do 1998.

naslovnica
19.06.2017.
u 00:15

Srbima koji su ostali živjeti na okupiranim područjima Hrvatska je isplaćivala mirovine do okupacije kad je zaustavljen i platni promet

Je li Hrvatska dužna umirovljenicima iz tzv. SAO Krajine isplatiti mirovine za razdoblje od početka Domovinskog rata pa sve do 1998. godine, a zbog čega je Udruga sindikata umirovljenika Srbije tužila Hrvatsku Međunarodnoj organizaciji rada (MOR)?

Iako nije preciziran iznos, prema nekim procjenama, riječ je o potraživanjima koja dosežu osam milijardi kuna. 

Udruženje sindikata umirovljenika Srbije podnijelo je 25. studenoga 2014. MOR-u predstavku protiv Hrvatske zbog navodnog kršenja Konvencije br. 48 o utemeljenju međunarodnog sustava očuvanja prava iz osiguranja za slučaj invalidnosti, starosti i smrti. Prema navodima iz predstavke, umirovljenicima iz Hrvatske, pretežno srpske nacionalnosti, koji su tijekom sukoba 90-ih godina živjeli na okupiranim područjima Hrvatske ili su iz nje izbjegli, Hrvatska nije isplaćivala mirovinu. Prema navodima srbijanskih udruga, njihov se broj kreće oko 22 tisuće.     

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Lažni voćnjaci: Država milijunima poticala šikare i livade

>>Kakva je to zemlja koja tako tretira Modrića

>>Saudijci postali drugi najveći kupac hrvatskog oružja

>>Od ponedjeljka u prodaji: Specijalni magazin Večernjeg lista na 132 stranice o povijesti međusobnih odnosa Hrvata i Srba

>>
>>
>>

Komentara 40

ZA
zagi177
01:07 19.06.2017.

Pohapsiti sve četničke zločince koji šetaju po RH, i procesuirati za ratne zločine ! Ukinuti diskriminaciju nad hrvatima od strane manjina. Ukinuti nepravedna prava manjina u RH sukladno europskoj praksi (Francuska, Njemačka , Austrija) .To je poočetak !

MA
Majur
23:22 18.06.2017.

Većina Srba u Hrvatskoj je glasala za srao krajinu..odnosno poslije za pripojiti se Srbiji,što znači velikoj srbiji...shodno tom mokrom snu neka im Srbija plati mirovine....oni su ih (is)koristili,platite ih sad....

NE
nevjerujženikojalaže
22:11 18.06.2017.

pazi da ne bi. prođe li ovo kojim slučajem odmah ukinuti aboliciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije