Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVALI I POLICIJU

Turisti taksi iz Splita do zračne luke platili 180 eura: Žao mi je ljudi, ali to je zakon omogućio

Zagreb: Zbog epidemije koronavirusa taksisti imaju sve manje posla
Marko Lukunic/PIXSELL
01.06.2023.
u 10:54

Ovo je dno dna, ali je nažalost država omogućila da se to radi. Država je omogućila da on stavi taksi oznaku na krov i da je taksist, kaže Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije

Čak 180 eura jedan je taksist u Splitu naplatio turistima vožnju od trajektne luke do Zračne luke Split, što je udaljenost od oko 26 kilometara. 

- Radim u 'rent a caru' i maloprije dolazi stranka u Zračnoj luci Split i žele od nas preuzeti osobni automobil. Gledam ljude, izvan sebe su, pitali su me je li normalno da se iz Splita (Trajektna luka) do aerodroma naplati 180 eura!? Na to mu kolega kaže da zove policiju jer da to nema veze s mozgom - ispričao je sugovornik za Dalmaciju danas. Policija im, nažalost, nikako nije mogla pomoći. 

VEZANI ČLANCI: 

- Već 4-5 godina mi govorimo da je ovo katastrofa i jednostavno ne znam što bih rekao. Ovo je dno dna, ali je nažalost država omogućila da se to radi. Država je omogućila da on stavi taksi oznaku na krov i da je taksist. Sa kopijom dozvole za taksi da je legalan, on ne treba imati apsolutno ništa nego tu taksi oznaku na krovu. I nažalost, on kada izda taj fiskalni račun, on je apsolutno jedan kroz jedan ispred zakona. Ispred očiju javnosti on je dno dna, ispred očiju normalnih prijevoznika on je dno dna, ali pred zakonom je jedan kroz jedan - kaže pak Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije. Nekada je, dodaje, cijene taksija određivao Grad.

- Meni je žao ljudi, ali njemu je to omogućio Zakon o cestovnom prijevozu gdje on sam može formirati svoju cijenu. Prije je Grad određivao zimsku i ljetnu tarifu, zima je bila 30 kn ili sada 4 eura do tri kilometra po gradu, a ljetna je bila 20 kuna start, deset kuna po kilometru i tada su ljudi govorili da je skupo - dodao je. 

VIDEO Teror turista u Splitu: Pijani pokazivali stražnjicu, ženu gađali pivom

Ključne riječi

Komentara 9

LU
luftbrenzzer
11:43 01.06.2023.

Do sada su nas na bezbroj načina uvjeravali da doli sve triput više vridi....., (smješta, hrana, piće, razne usluge) tako da je cijena prijevoza taksijem potpuno u redu ...

Avatar brons
brons
12:51 01.06.2023.

Realna cijena voznje je 2 l benzina start i 1 l benzina km, plus 20% noć i blagdani, i super se zaradi.

TI
Tinček
10:25 02.06.2023.

MI hrvati.. deri ljude, neka dođu hrabri. Zlo i naopako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije