Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakav lik

Počelo je, a sezona se tek zahuktava: Turist prošetao Splitom u neobičnom kupaćem kostimu

Sunčano i toplo vrijeme u Splitu
Milan Sabic/PIXSELL
27.05.2023.
u 21:23

Split je uveo nove mjere za ljetnu sezonu, a brojni prekršaji će se fino naplaćivati

Turistička sezona se tek zahuktava. Veliki broj stranaca već je stigao na odmor na našu obalu. I s tim su, kako to i inače biva, krenule zanimljive zgode s Jadrana. Getanska informativna agencija GetDirekt! objavila je na svojoj Facebook stranici kako jedan turist šeće Splitom u neobičnom kupaćem kostimu, koji je postao popularan u filmu Borat.

VEZANI ČLANCI:

'Priprdak kralja Charlesa i kraljice Kamile. Kad prdne mirise na Chanel 5 i suklja plavi dim. Blagosivlje nas priproste Rvate', piše uz fotografije.

Podsjetimo, Split je uveo nove mjere za ljetnu sezonu. Konzumiranje alkohola na površini javne namjene, vršenje nužde na javnim površinama, spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima i na drugim površinama javne namjene; konzumacija hrane ili piće na površini javne namjene, zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena kažnjavat će se kaznom od 300 eura. Odluku o javnom redu i miru donijelo je splitsko Gradsko vijeće.

Strože kažnjavanje potaknuto je divljanjem turista koji uriniraju po spomenicima, povraćaju po ulicama i na razne načine remete život domaćih ljudi, ali i ljetovanje najvećeg dijela pristojnih gostiju, što je bilo osobito izraženo prošlog ljeta, kada su se malobrojni stanovnici užeg dijela grada nerijetko suočavali s primitivnim divljaštvom.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar rubinet
rubinet
23:01 27.05.2023.

Neka se doma tako šeće. E, ne smije . Ali zato može doć kod nas . Sramota!

DU
Deleted user
23:15 27.05.2023.

Ovo, stvarno, nije normalno. Kakav je ovo mentalni sklop? (Bolje da ne znan.)

DM
D'Mich
23:40 27.05.2023.

Podržavam splitske oce da rješavaju ovo. Može na Baćama, može i na Žnjanu, Duilovu ali u centru ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije