Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izazavao pomutnju

Trumpov glasnogovornik usporedio Assada s Hitlerom pa se ispričao

Sean Spicer
Foto: Reuters
1/4
12.04.2017.
u 07:33

Kasnije u utorak Spicer se ispričao i rekao kako nije trebao napraviti tu usporedbu.

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer izazvao je pomutnju u utorak rekavši kako Adolf Hitler nije upotrijebio kemijsko oružje, dok sirijski predsjednik Bashar al-Assad jest, pa se nakon kritika ispričao jer je previdio činjenicu da su milijuni Židova ubijeni u nacističkim plinskim komorama.

Spicer je tu tvrdnju iznio na dnevnoj konferenciji za novinare u razgovoru o napadu kemijskim oružjem 4. travnja u Siriji u kojem je ubijeno 87 ljudi. Washington je za napad optužio al-Assada.

"Imate nekog toliko vrijednog prijezira poput Hitlera koji ipak nije pao do uporabe kemijskog oružja", rekao je Spicer upitan o ruskom savezu sa sirijskom vladom.

Nacisti su tijekom Drugoga svjetskog rata ubili oko šest milijuna Židova, a mnogi od njih kao i drugih ubijeni su u plinskom komorama u europskim koncentracijskim logorima.

Upitan da pojasni svoje riječi Spicer je rekao: "Mislim kada se radi o plinu sarinu, on nije upotrijebio plin na svom vlastitom narodu kako to Assad čini".

Kasnije u utorak Spicer se ispričao i rekao kako nije trebao napraviti tu usporedbu.

"Bila je to pogreška. Nisam to trebao učiniti i neću to ponoviti", rekao je Spicer CNN-u u intervjuu. "Bilo je to neprimjereno i neosjetljivo".

"Ni na koji način nisam želio umanjiti groznu narav holokausta. Nastojao sam napraviti razliku o taktici uporabe zrakoplova za bacanje kemijskog oružja na naseljena središta. Bilo kakav napad na nedužne ljude je za osudu i neoprostivo", rekao je Spicer kasnije u priopćenju.

>>'Assad je lažno optužen za kemijski napad. Imamo informacije da se spremaju novi!'

Komentara 17

ST
stomugromova
09:57 12.04.2017.

Korporacija USA je definitno teško breme za ovu civilizaciju i njen opstanak. Obzirom na to tko njome upravlja,nemamo se čemu nadati.

LU
Lujo123
08:38 12.04.2017.

USA će definitivno uništiti ovaj svijet!

BM
branko.mihalic1
08:27 12.04.2017.

Zbok takve politike Amerike može doći do atomskog rata uzas kakva nacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije