Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
senat i kongres

Treći put prijedlog zakona o ukidanju viza za SAD

putovnica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
12.06.2015.
u 16:45

Korist u proširenju viznog režima vide u većem broju turista i zaradi, a glavni parametar za ukidanje viza dosad je bio postotak odbijenica manji od 3%

Američki senatori Barbara Mikulski i Mark Kirk, demokratkinja i republikanac, treći su put u senatsku proceduru poslali prijedlog zakona o viznom režimu SAD-a i ostalih država, po kojem bi se vize – iako je cilj ponajprije omogućiti Poljacima ulazak u SAD bez vize – ukinule i za Hrvatsku.

Prijedlog zakona 2012. i 2013. nije dospio dalje od odbora. Sada je prijedlog vezan uz sličan prijedlog kongresnika Joea Hecka i Mikea Quigleyja iz ožujka o. g. Korist u proširenju viznog režima vide u većem broju turista i zaradi, a glavni parametar za ukidanje viza dosad je bio postotak odbijenica manji od 3%.

>>EK ne pritišće SAD da nam ukine vize jer mi to – nismo tražili

>>Kongresnici tražili da se Hrvatskoj ukinu vize za SAD

Komentara 3

MG
marko.glasnovic.507
21:32 12.06.2015.

nista mi od eu nismo dobili..vise ce nas kostati deset puta nego sto ce nam pomoci..a ta njihova pomoc se odnosi na privatizaciju telekoma hrvatskih voda i elektroprivrede

DU
Deleted user
18:24 12.06.2015.

svida mi se ova crna putovnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije