Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastali se hrvatski i slovenski ministri

Traži se točka spajanja za novi most koji će povezati dvije države

Sastali se hrvatski i slovenski ministri: Traži se točka spajanja za novi most koji će povezati dvije države
Foto: Grad Mursko Središće
27.05.2020.
u 21:49

- Taj prometno infrastrukturni projekt je i za Hrvatsku i za Sloveniju vrlo bitna poveznica dviju autocesta, i mislim da će u trenutku kad se zaobilaznica napravi, i kad se te dvije autoceste povežu, biti jako malo prilike da prijevoznici negoduju - rekao je ministar Horvat

U Murskom Središću sastali su se ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivalšek, a tema je bila novi most preko rijeke Mure koji bi rasteretio promet kroz središte grada. Ministar Horvat zamolio je slovenskog kolegu za pomoć oko dinamike određivanja točke spajanja kako bi se počelo s izradom projektne dokumentacije novog mosta koji će povezivati Sloveniju i Hrvatsku, uključivši i novu zaobilaznicu.

- Taj prometno infrastrukturni projekt je i za Hrvatsku i za Sloveniju vrlo bitna poveznica dviju autocesta, i mislim da će u trenutku kad se zaobilaznica napravi, i kad se te dvije autoceste povežu, biti jako malo prilike da prijevoznici negoduju - rekao je ministar Horvat.

Ministar Počivalšek je istaknuo da je važno slovenskim i hrvatskim turistima omogućiti lakše prometovanje, pa će u okviru svojih ovlasti pokušati pomoći. Gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik Dražen Srpak rekao je da je projekt novog mosta i zaobilaznice važan ne samo za grad, nego i za Sloveniju i Hrvatsku. Prije ulaska Hrvatske u EU kroz centar Murskog Središća prolazilo je do 5000 teretnih vozila, a nakon toga njihov je broj povećan i do 18.000.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije