Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Salopek

U Srbiji udarna vijest uz otvoreno zgražanje, u Njemačkoj malo prostora

Tomislav Salopek
12.08.2015.
u 20:47

Na internetskoj stranici Der Spiegel Internationala popodne nije bilo nikakve vijesti o Salopeku

Srbijanski B92 vijest o smrti Tomislava Salopeka objavio je na naslovnici svoje internetske stranice, a prenijeli su odmah i izraz sućuti srbijanskog premijera Aleksandra Vučića Hrvatskoj i Salopekovoj obitelji.

Kurir je uz natpis “Užas” objavio vijest o pogubljenju Salopeka, a to je ilustrirao i navodnom snimkom njegova tijela. Sarajevski Dnevni avaz je vijest o Salopeku objavio uz fotografiju jednog bivšeg taoca ISIL-a uz naslov da je Tomislav deveti zapadni državljanin kojeg su pogubili teroristi Islamske države. Slovenska Večer vijest o Salopeku imala je na naslovnici, dok je Delo to prenijelo kao kraću vijest.

Na naslovnici rubrike Politika njemačkog Bilda vijest o pogubljenju Salopeka bila je udarna popodne, a ilustrirana je screenshotom snimke, no Tomislavovo lice bilo je zamućeno. Na internetskoj stranici Der Spiegel Internationala popodne nije bilo nikakve vijesti o Salopeku. Ni u drugim njemačkim medijima informacija o Salopekovoj sudbini nije izazvala velik interes pa tako nije dobila ni velik prostor.

Britanski BBC vijest o pogubljenu Tomislava Salopeka objavio je na svojoj internetskoj stranici uz naslov da će se hrvatski premijer obratiti javnosti u vezi s tim i uz napomenu da još nema službene potvrde Salopekove smrti. BBC nije objavio screenshotove. No to je učinio Daily Mail, koji je vijest o Tomislavu ilustrirao zamućenom fotografijom na kojoj je navodno Salopekovo tijelo nakon pogubljenja.

Američki CNN vijest je o Salopeku uvrstio među top-priče tog dana. Ni ta medijska kuća nije objavila njegove fotografije iz zatočeništva kao ni navodnu fotografiju nakon pogubljenja i koristila je starije Tomislavove fotografije. CNN je pisao i da nije mogao potvrditi od neovisnih izvora informaciju o smrti Tomislava Salopeka, a također je bilo navedeno da to nisu mogle potvrditi ni egipatske, ni hrvatske vlasti.

>> ISIL objavio da je pogubio Hrvata Tomislava Salopeka

>> 22 dana od otmice do ISIL-ove fotografije s porukom da je mrtav

Komentara 45

DU
Deleted user
23:15 12.08.2015.

Imao je pravo pok. Franjo. Alaj ste ovce. Srbi žale. A Njemačka ne.

Avatar pora
pora
02:17 13.08.2015.

obitelji iskrena sucut-velika zalosti tragedija je to za obitelj !! svima nam je zao sto je to tako :(

DD
ddh
10:09 13.08.2015.

Tko Srbima vjeruje, neka vjeruje. Zgrazaju se nad zlocinom nad jednim Hrvatom, kojeg su ubili (Jos uvijek postoji tracak, pa neka i minimalni, da je jos ziv. Daj Boze!) islamisti, a ne zgrazaju se nad pobijenim starcima i djecom u Skabrni, Vocinu, po Banovini, u Kuli Sirokoj i dalje. Taje jos uvijek gdje su sve grobnice pobijenih Hrvata i Hrvatica, pa se jos uvijek traga za grobovima i za sudbinama od ca. 1500 Hrvata i Hrvatica. Zgrazaju se toboze nad zlocinom islamiste, a ne zgrazaju se nad zlocinima koji su cetnici u Hrvatskoj cinili i uvinili pod komandom cetnickog vojvode Nikolica, nego ga biraju cak i za predsjednika. Zgrazaju sie toboze radi zlocina islamista nad jednim Hrvatom, a ne zgrazaju se nad ratnohuskackom retorikom i pozivanjem na etnicko ciscenje koje je proklamirao Vucic 1995-e u Glini i biraju ga za predsjednika njihove vlade. Ne zgrazaju es niti kad Seselj otvoreno, a njihova pravoslavna crkva uvijeno zazivaju novi rat i Veliku Srbiju. Pametnom dosta. Ja im ne vjerujem, a Hrvatska nije nikad trebala, ne treba niti danas, a nece trebati niti u buducnosti laznih prijatelja ili laznih suosjecaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije