Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETI PAKET MJERA

Jaja, krumpir, riža... Ovo je popis namirnica kojima će se cijena zamrznuti

Uvođenje eura dovelo je do poskupljenja što su mnogi poslovni subjekti iskoristili
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
14.09.2023.
u 13:35

Kojim je artiklima cijena zamrznuta i na koliko eura, pogledajte u nastavku

Na današnjoj sjednici Vlade predstavljen je peti paket mjera koji ima za cilj pomoći najugroženijima kao i spriječiti inflatorne pritiske. Vlada je dobila potporu parlamentarne većine, Predsjedništva HDZ-a te predsjednika zajednica županija i općina kao i predsjednika udruge gradova. Održane su i konzultacije sa socijalnim partnerima i predstavnicima umirovljenika, te predstavnicima banaka. Održan je i sastanak s predstavnicima deset trgovačkih lanaca, a nakon sastanka ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović kazao je da su spremni podržati vladinu inicijativu smanjenja cijena proizvoda iz potrošačke košarice. 

Jedna od mjera je i proširivanje popisa artikala sa zamrznutom cijenom s osam na čak 30 proizvoda. 

Foto: Vlada.hr

Foto: Vlada RH

"Cijene se ograničavaju za 30 proizvoda", kazao je premijer Andrej Plenković. Svi će trgovci dobiti jednu oznaku za ograničene cijene tako da potrošači mogu vidjeti koji su to proizvodi. 

Foto: Vlada RH

Foto: Vlada RH

Kojim je artiklima cijena zamrznuta i na koliko eura, pogledajte u nastavku:

POVEZANI ČLANCI:

Jogurt 190 g/200 g - 0,49 eura
Polutvrdi sir Gauda 1 kg - 6,49 eura
Riža 1 kg - 2,29 eura
Špageti 500 g - 1,09 eura
Svježa jaja 10 komada- 2,45 eura
Svinjski vrat 1 kg - 5,49 eura
Juneći vrat s kosti 1 kg - 6,99 eura
Hrenovke pileće ili pureće - 2,67 eura
Hamburger 1 kg - 6,99 eura
Krumpir 5 kg - 3,99 eura
Mrkva 1 kg - 0,89 eura
Šareni grah u rinfuzi 1 kg - 1,99 eura
Pasirana rajčica 500 ml - 1,09
Limun 1 kg - 1,49 eura
Jabuka Gala 1 kg - 1,39 eura
Mliječna čokolada 80-100 g - 1,29 eura
Sirup sa šećerom 1 L - 2,99 eura
Pasta za zube 125 ml - 2,99 eura
Gel za tuširanje 250 ml - 2,99 eura
Šampon 1 L - 3,49 eura
Gel za tuširanje 250 ml - 2,99 eura
Toaletni papir troslojni - 2,99 eura
Higijenski ulošci standardni po komadu - 0,25 eura
Pelene standardne po komadu - 0,30 eura

Popis svih mjera koje su danas objavljene na sjednici Vlade pogledajte OVDJE.

VIDEO Milanović komentirao optužbe Grabar Kitarović o ruskom uplitanju u predsjedničke izbore

Ključne riječi

Komentara 18

ZP
Zabranjen pristup
14:41 14.09.2023.

Ako ce oni zamrznuti znaci padat ce inace. Prosla sezona gdje su ubrali pa ce sada smrznuti na najvisim cjenama kad ce potraznja pasti i padale bi opcenito cjene

SA
samader
15:06 14.09.2023.

Europski centralni polit-biro polako pokazuje svoje pravo komunističko lice. Slobodno tržište više ne postoji, postoji samo centralni europski komitet koji odlučuje o cijenama svega, a da ironija bude veća, sam taj centralni komitet je stvorio energetsku krizu namjerno ulazeći uu rat sa Rusijom, i namjerno već godinama reklamirajući tzv. zelenu politiku i zanemarujući ulaganje u konvencionalne energije. Ovu njihovu igru već smo vidjeli kod korona krize, ovo je samo nastavak namjernog uništavanja ekonomije i komunističko preuzimanje. Sve se vodi u Bruxellesu a ovi naši politički jadnici samo su šaka poslušnika. E pa, gospodo komunisti, ovakvo manipuliranje cijenama i ovakva prevelika uloga država u ekonomiji, već je dovela do vrlo visoke inflacije . Euro kao valuta je mrtav, završit će kao dinar u Jugoslaviji. To je i krajnja namjera ovih svjetskih bankovnih kriminalaca. Cilj je uništiti sav privatni sektor, sve nacionalizirati i onda ucjenjivati radnike preko novih digitalnih kriptovaluta Vaš rad će realno vrijediti sve manje, vaše ušteđevine će biti potpuno obezvrijeđene, vaše mirovine također (pogledajte si stanje mirovisnkih fondova za ovu godinu, a to je samo početak) . Između zelenih i komunista nema razlika, Nema tu spasa, nema niti jedne političke opcije koja bi se borila za smanjenje državne potrošnje i manje uloge države u društvu. Ne fukcionira zdravstvo, ne funkcionira pravosuđe, mediji su kupljeni, partijska mafija vlada na svim nivoima!!

PA
Paserdzan
08:53 15.09.2023.

Ne bih mogao prezivjeti bez pasirane rajcice i tamo nekakvog sirupa sa secerom. Hvala AP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije