Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDUĆI TJEDAN SASTANAK

Piletić: Radimo na utvrđivanju minimalne bruto plaće za 2024. godinu

Zagreb: U NSK odrzana sjednica Gospodarsko-socijalnoga vijeca
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
14.09.2023.
u 10:49

Ministarstvo gospodarstva i Vlada posljednjih dana obavili su razgovore s predstavnicima trgovačkih lanaca i banaka oko regulacije cijena proizvoda, a danas se objavljuje i novi paket mjera

Uoči objave novog paketa mjera pomoći premijer Andrej Plenković danas je sudjelovao na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. 

Podsjetimo, Ministarstvo gospodarstva i Vlada posljednjih dana obavili su razgovore s predstavnicima trgovačkih lanaca i banaka oko regulacije cijena proizvoda. Snižavanje cijena prvi je najavio Konzum, koji će od petka sniziti oko 360 proizvoda. Nakon same sjednice izjave za medije dali su sindikalni predstavnici i predsjednici Udruga, a potom i ministar Marin Piletić.

- Naglasili smo kako je socijalni dijalog uvjet na kojem svi inzistiraju, po pitanju bilo kreiranja kriznih mjera, zakonskog okvira... Međutim, bilo je još nekoliko točaka koje je važno spomenuti. Jedna stvar koja već idući tjedan dolazi na red je utvrđivanje minimalne plaće. Prikupljamo mišljenja i već idući tjedan sastat ćemo se kako bismo utvrdili minimalnu bruto plaću za 2024. godinu - poručio je Piletić. 

POVEZANI ČLANCI:

Osim toga, spomenuo je i kako će već na prvim idućim sjednicama biti otvorena tema pristupa OECD-u. Što se tiče paketa mjera koji će biti objavljen, Piletić je u pitanjima novinara odgovorio da će i ovoga puta biti obuhvaćene i osobe s invaliditetom.

>> VIDEO Milanović komentirao optužbe Grabar Kitarović o ruskom uplitanju u predsjedničke izbore

Komentara 4

TI
TinaNina84
11:34 14.09.2023.

Dignut će max 60-70 eura neto. Plaće bi se trebale usklađivati sa inflacijom. Minimalna plaća nebi smjela biti ispod 1000 e.

LO
luka_os
14:51 21.09.2023.

Treba isplacivat svima bruto 2 placu na racun pa neka ljudi vide koliko zaradjuju i koliko drzava uzima

Avatar Hrvatski-Čovik
Hrvatski-Čovik
11:33 14.09.2023.

Rade na utvrđivanju minimalne balkanske bruto plaće za 2024. godinu i skoro 100 posto če se lokalni domoljubi uz nju još teže osjećati kao svoji na svome i itekako osjetiti da imaju Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije