Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne vježbamo dovoljno

Kod nas skuplje nego u bogatijim zemljama: Pogledajte cijene mjesečne članarine teretana diljem Europe

Zagreb: Fitness trenerica Martina Boščić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
14.09.2023.
u 11:32

S prosječnom mjesečnom članarinom od oko 39 eura Hrvatska je među skupljim zemljama, odmah iza Luksemburga i Slovenije. Povoljnije je čak i u Švedskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Austriji…

Puno je toga već kazano na temu vježbanja i razloga za vježbanje no neke stvari ne škodi ponoviti. Dakle, vježbanje povećava razinu sreće, osobi koja redovito vježba bolje je pamćenje, zdravija koža, snažniji mišići i kosti, jači libido. Vježbači imaju bolji metabolizam, a bolje i spavaju. Nadalje, aktivnost produžuje život pa vježbanjem možemo utjecati i na to. Ako ste karakter i ne odstupate od zadanih ciljeva, vježbati možete sami. Kod kuće ili u prirodi. Uz neku od aplikacija za vježbanje, koje nude i opcije za individualizaciju programa vježbanja.

Niže cijene članarina u teretanama vjerojatno bi mnoge neaktivne građane potaknule da se bar malo pokrenu
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

No, ako vam treba dodatan poticaj, ili jednostavno više volite taj ambijent, odlazak u teretanu dobra je opcija. Pixsell je infografikom objedinio informacije o cijeni prosječne mjesečne članarine u teretanama u europskim zemljama. Najskuplja je Švicarska s mjesečnom članarinom od oko 83 eura, slijede Malta s 57 eura i Češka s 47 eura. Hrvatska je također među skupljim zemljama, odmah iza Luksemburga i Slovenije, s prosječnom mjesečnom članarinom od oko 39 eura. Mjesečna članarina u teretanama od onih hrvatskih niža je čak i u Švedskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Austriji…

Foto: Stjepan Banovic/PIXSELL

Šteta, jer standardom nismo tako visoko, zapravo smo pri dnu ljestvice, a kao jedan od velikih zdravstvenih problema naših građana ističe se upravo prekomjerna težina i nedostatak fizičke aktivnosti. Niže cijene članarina u teretanama vjerojatno bi mnoge neaktivne građane potaknule da se bar malo pokrenu – redovito vježba tek šest posto Hrvata. Što se tiče svijeta, najskuplji je Katar s članarinom od 110 eura, a najjeftinije je u Siriji gdje mjesec dana vježbanja u teretani stoji 10 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije