Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
E-SAVJETOVANJE

Tko je bio bez noćenja, neće plaćati ni boravišnu pristojbu

Zagreb: Ministrica Brnjac održala konferenciju nakon sastanka s predstavnicima turističkog sektora
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
07.09.2020.
u 11:30

Kako bi se, pak, izbjeglo da boravišnu pristojbu plaćaju oni koji će biti oslobođeni te obveze ovim izmjenama pravilnika, rok za uplatu preostalog iznosa dugovanja pomaknut je na 30. rujna 2020.

Od subote je na e-savjetovanju Pravilnik o dopuni pravilnika o oslobođenju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na OPG-ovima.

Dopunama se predviđa potpuno oslobađanje od plaćanja turističke pristojbe svih iznajmljivača kojima je rješenjem utvrđeno da su prestali obavljati usluge i nisu imali evidentiranih noćenja u ovoj godini. Istim pravilnikom oslobodit će se plaćanja turističke pristojbe domaćini s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije za sve kapacitete koje imaju potresom oštećene zgrade i nose oznaku neuporabljivo ili privremeno neuporabljivo.

Kako bi se, pak, izbjeglo da boravišnu pristojbu plaćaju oni koji će biti oslobođeni te obveze ovim izmjenama pravilnika, rok za uplatu preostalog iznosa dugovanja pomaknut je na 30. rujna 2020.

– Mjerama koje je predstavio premijer prije nekoliko dana osigurani su najvažniji preduvjeti za nastavak zdravog turizma u neizvjesnim vremenima koja su pred nama. Imajući na umu specifičnu ulogu privatnog smještaja u turističkoj ponudi RH, mjerama u dopunjenom Pravilniku želimo pomoći i najugroženijim privatnim iznajmljivačima i OPG-ovima te vjerujemo kako će i ovaj prijedlog omogućiti bolju i uspješniju pripremu cijelog sektora za turističku 2021. – rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Komentara 2

AN
antiekstremist
11:35 07.09.2020.

Dobra je ministrica.

RI
ribar110
11:39 07.09.2020.

Dobra, sposobna, žena za sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije