Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šalio se na fejsu

Tinejdžeru prijeti 8 godina zatvora zbog sarkastičnog komentara

justin carter
kvue.abc screenshot
28.06.2013.
u 10:02

Justin Carter s ostalim korisnicima raspravljao je o online-igri "League of Legends". Nakon što mu je sugovornik kazao da je lud, odgovorio je da je to točno te kako će otići u školu prepunu djece, upucati ih i zatim pojesti njihova srca.

Zbog sarkastičnog komentara koji je ostavio na društvenoj mreži jedan 18-godišnji Amerikanac već četiri mjeseca sjedi u teksaškom zatvoru i čeka početak suđenja na kojem bi, ako ga optuže za terorizam, mogao dobiti osam godina zatvora. Justin Carter na Facebooku je s ostalim korisnicima raspravljao o online igri "League of Legends" u kojoj je, nakon što mu je sugovornik kazao da je lud, odgovorio da je to točno te da će otići u školu prepunu djece, upucati ih i zatim pojesti njihova srca.

Nakon oštrih riječi mladić je, piše Huffington post, dodao i LOL i jk ("just kidding", u prijevodu "šalim se"). Kada je na taj komentar naletjela jedna Kanađanka, potražila je informacije o mladiću na Googleu. Shvativši da Justin živi u blizini škole, nazvala je policiju i prijavila slučaj. Vlasti su njegove prijetnje shvatile ozbiljno, pogotovo jer su napisane dva mjeseca nakon pokolja Adama Lanze.

Carter je uhićen i od veljače se nalazi u zatvoru. Njegova obitelj i prijatelji ogorčeni su slučajem pa su pokrenuli peticiju na Change.org u kojoj zahtijevaju njegovo puštanje na slobodu. Njegov otac tvrdi da Justin ne čita novine i ne gleda televiziju pa nije ni znao za pokolj u Newtonu. Tvrdi da mladić nije razmišljao o posljedicama koje bi njegove riječi mogle izazvati te da je previše mladih uhićeno zbog strogih antiterorističkih zakona u zemlji.

>>Obama zatvara logor u kojem zatvorenici štrajkaju do smrti

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije