Naslovnica Vijesti Svijet

Tijelo djevojčice pronađeno rasjeckano na komadiće

Kako je ubojstvo djevojke dovelo do linča potencijalno nevinih muškaraca?
14. listopada 2018. u 22:00 9 komentara 37260 prikaza
Ubojstvo
Foto: Getty

U nedjelju ujutro, davne 1872. godine, trinaestogodišnja djevojčica Mary Secaur, krenula je na bogoslužje. Nikada se nije vratila. Priča zauzima mjesto u ruralnom Ohiu, gdje je Mary živjela sa svojim roditeljima. Kada se Mary danima nije vraćala kući, pokrenuta je istraga. Ubrzo je nađeno Maryino tijelo u stanju kojeg ni najgori filmski scenarij ne bi osmislio, prenosi Mirror. 

Janet Holt BIZARAN SLUČAJ Priznanje nakon 40 godina: Britanka ubila nestalog muškarca

"Tijelo je bilo rasjeckano na komadiće, izjedeno od svinja. Glava joj je bila odvojena od tijela, a velika površina tijela bila je bez mesa", kazao je mještanin koji ju je pronašao, Joseph Steen.

Od trenutka pronalaska Maryna tijela, počeli su se preispitivati susjedi i Maryni poznanici. Priča postaje još zanimljivijom kada Alexander McLeod i Andrew Kimmel, trgovci iz Fort Waynea, doputuju u Ohio, dva dana prije Maryna ubojstva. Nakon toga im se pridružuju trojica braće, Absalom (20), Jacob (18) te George Kimmel (16).  U ponedjeljak ujutro, dan nakon Marynog tragičnog ubojstva, misteriozno su napustili grad.

Šerif Thornton Spriggs i tri poslanika su se u četvrtak ujutro zaputili u središte poslovne četvrti Fort Wayne kako bi uhvatili trgovce. Sva petorica muškaraca su uhićeni. George je dao priznanje u kojem je otkrio kako mu je McLeod priznao da je silovao i ubio djevojku te da je Absalom bio s njim za vrijeme zločina.

Policija NAPAD U KAFIĆU Sumnjiče ga za silovanje Britanke: U Šibeniku uhićen 27-godišnjak

Nakon svjedočenja protiv McLeoda, Andrew i George su pušteni, nakon čega im se pridružio i Jacob koji se također okrenuo protiv McLeoda na vlastitom saslušanju u petak. Absalom i glavni optuženi, Mcleod, su ostali uhićeni. 

No jesu li Alexander McLeod i Absalom Kimmel uistinu počinili ovo ubojstvo?

Teško je reći.

Zlostavljanje stravičan zločin Ubio ženu, strpao je u torbu i taksijem se odvezao do mjesta gdje ju je pokopao

Svakako je čudno da su sva tri muškarca koja su ga optužila, slobodno odšetala, osim kognitivno onesposobljenog Absaloma. Čim je slučaj došao na sud, sve su optužbe protiv Jakoba i ostatka ekipe otpuštene. Reklo bi se da je najlakše kreirati linčovanje kao čin zajednice koja želi otkloniti problem odabirom dva ranjiva, marginalna pojedinca.

Tijekom minulih godina, zgrade su razbijene, svjedoci su preminuli, dokazi nestali, a prilika da se otkrije cjelokupna istina iza brutalnog ubojstva Mary Secaur, izblijedila.

Danas, Maryin nadgrobni spomenik sagrađen preko kukuruza i soje, ostaje spomenik nikad razriješene misterije.

>> Misteriozni ljudi - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva…

Spin City car sharing
Pokretanje posla
Pet stvari koje morate znati prije pokretanja biznisa

A1 izdvaja za Vas