Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virovitica

Tijekom vikenda uhićeno 9 osoba, sve zbog vožnje u pijanom stanju

boris šprem, policija
Tomislav Miletić/PIXSELL
22.10.2012.
u 21:17

Počinjeno je 166 prekršaja, od kojih su 32 prekršaja vezana uz upravljanje vozilom pod utjecajem alkohol

Na prometnicama Virovitičko-podravske županije su se tijekom vikenda dogodile dvije prometne nesreće, u kojima su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede te jedna s posljedicom materijalne štete. Počinjeno je 166 prekršaja, od kojih su 32 prekršaja vezana uz upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, gdje je 57-godišnji vozač bicikla bio pod utjecajem alkohola od 2.79 promila.

Tijekom vikenda uhićeno je devet osoba i sve su privedene zbog vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je dvije osobe privedene na Prekršajni sud gdje im je izrečena kazna u iznosu od 3300 kn te su im izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci jednoj osobi a drugoj kazna zatvora u trajanju od deset dana.

Tijekom proteklog vikenda je na području PP Orahovica provedena akcija koja je bila usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu. Kontorla je provedena nad 41 vozačem, te je utvrđeno deset prekršaja od kojih su tri zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Ista akcija je provedena i na području Virovitice, gdje je kontrolirano 48 vozila, od kojih je utvrđeno 24 prekršaja i od toga je deset zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Komentara 3

ME
merdevina
21:46 22.10.2012.

Došel bu došel Sveti Martin...

JU
 JUMPER
22:27 22.10.2012.

, Treba sve uhititi Oko Martinja će cila Hrvatska u zatvor

DU
Deleted user
23:59 22.10.2012.

Po ovim što piše u članku, ako ga hipotetečki primjenimo na cijelu Hrvatsku, nekih 25% vozača svakog dana sudjeluju u prometu pijani. To znači, svaki četvrti auto pod upravljanjem je jednog pijanog. Iako je pijanstvo kao uzrok najtežih prometnih nesreća koje odnosi ljudske živote, lokati i voziti je još uvijek nešto što spada u "kulturu življenja" u lijepoj našoj. Umjesto da to izaziva ljudski prezir, jedan dobro "nabrijani promilaš" uživa neki posebni ugled kad natjera na dva i pol do tri promilla. Suludo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije