Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer u Bruxellesu

Tihomir Orešković: Moja vlada se ne bavi politikom HRT-a

Orešković i Cerar
Foto: Tomislav Krasnec
1/11
17.03.2016.
u 19:16

Nekoliko minuta prije no je susreo Orešković u sobi za sastanke, premijer Cerar na ulasku na summit izjavio je novinarima da vjeruje da je arbitraža i dalje pravi put

Dok u Haagu zasjeda kompromitirani arbitražni sud koji Hrvatska više ne priznaje, a Slovenija na njemu i dalje inzistira, hrvatski i slovenski premijer snimljeni su u Bruxellesu u kratkom, ali snažnim gestikulacijama ispunjenom razgovoru. Ne znamo o čemu su razgovarali, ali po izrazu lica izgleda kao da Miro Cerar baš spominje arbitražu, a da Tihomir Orešković ne želi o toj temi. 

Nekoliko minuta prije no je susreo Oreškovića oko stola u sobi za sastanke, premijer Cerar na ulasku na summit izjavio je novinarima da vjeruje da je arbitraža i dalje pravi put. 

– Po informacijama koje imam iz Haaga, mogu reći da smo iscrpno predstavili svoja stajališta i da je to vrlo obećavajuće – rekao je Cerar. – Još uvijek vjerujem da je arbitraža pravi put koji vodi do konstruktivnog rješenja za pitanje granice između Hrvatske i Slovenije – dodao je. 

Uoči početka summita 28 lidera država članica Europske unije, premijer Orešković u neformalnim razgovorima oko stola snimljen je i s premijerom Grčke Alexisom Tsiprasom, čija zemlja je najteže pogođena odlukom Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije o zatvaranju granica na tzv. zapadnobalkanskoj migrantskoj ruti. 

– Suočeni smo s humanitarnom krizom zbog jednostranih odluka zemalja na balkanskoj ruti. To je sramota za našu zajedničku suradnju – rekao je Tsipras novinarima na ulasku na summit. 

>> Hrvatska poslala odbijenicu Arbitražnom sudu: Okončajte svoj rad 

>> Erjavec: Bojkot Hrvatske ne mijenja ništa. Arbitraža može teći i bez nazočnosti jedne od strana

Komentara 68

AS
antun sklepic
19:57 17.03.2016.

izgleda da je i premijer počeo biti gluh i sljep pored zdravih ušiju i očiju tako mogu lagati samo profesionaci

DU
Deleted user
20:05 17.03.2016.

"...Tihomir Orešković: Moja vlada se ne bavi politikom HRT-a..."___Ne, al tvoj prvi podpredsjednik!

DU
Deleted user
19:59 17.03.2016.

Tvoja se vlada ničim ne bavi osim imenovanjima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije