Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tihomir Orešković: Moja vlada se ne bavi politikom HRT-a

Nekoliko minuta prije no je susreo Orešković u sobi za sastanke, premijer Cerar na ulasku na summit izjavio je novinarima da vjeruje da je arbitraža i dalje pravi put
17. ožujka 2016. u 19:16 68 komentara 3508 prikaza
Orešković i Cerar
Foto: Tomislav Krasnec
Pogledajte galeriju 1/11

Dok u Haagu zasjeda kompromitirani arbitražni sud koji Hrvatska više ne priznaje, a Slovenija na njemu i dalje inzistira, hrvatski i slovenski premijer snimljeni su u Bruxellesu u kratkom, ali snažnim gestikulacijama ispunjenom razgovoru. Ne znamo o čemu su razgovarali, ali po izrazu lica izgleda kao da Miro Cerar baš spominje arbitražu, a da Tihomir Orešković ne želi o toj temi. 

Nekoliko minuta prije no je susreo Oreškovića oko stola u sobi za sastanke, premijer Cerar na ulasku na summit izjavio je novinarima da vjeruje da je arbitraža i dalje pravi put. 

– Po informacijama koje imam iz Haaga, mogu reći da smo iscrpno predstavili svoja stajališta i da je to vrlo obećavajuće – rekao je Cerar. – Još uvijek vjerujem da je arbitraža pravi put koji vodi do konstruktivnog rješenja za pitanje granice između Hrvatske i Slovenije – dodao je. 

Uoči početka summita 28 lidera država članica Europske unije, premijer Orešković u neformalnim razgovorima oko stola snimljen je i s premijerom Grčke Alexisom Tsiprasom, čija zemlja je najteže pogođena odlukom Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije o zatvaranju granica na tzv. zapadnobalkanskoj migrantskoj ruti. 

– Suočeni smo s humanitarnom krizom zbog jednostranih odluka zemalja na balkanskoj ruti. To je sramota za našu zajedničku suradnju – rekao je Tsipras novinarima na ulasku na summit. 

>> Hrvatska poslala odbijenicu Arbitražnom sudu: Okončajte svoj rad 

>> Erjavec: Bojkot Hrvatske ne mijenja ništa. Arbitraža može teći i bez nazočnosti jedne od strana

Orešković: Moja vlada se ne bavi politikom HRT-a

- Moja vlada se ne bavi politikom HRT-a. To je njihova odgovornost i oni će sami odlučiti što će staviti u program - odgovorio je premijer Tihomir Orešković na pitanje novinara u Bruxellesu o tome stavlja li vlada javni RTV servis pod političku kontrolu i je li ukidanje satirične emisije “Montirani proces” dio tog političkog pritiska. 

Programsko vodstvo HRT-a ukinulo je satiričnu emisiju s obrazloženjem da je raspirivala vjersku i nacionalnu netrpeljivost.

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • antun sklepic:

    izgleda da je i premijer počeo biti gluh i sljep pored zdravih ušiju i očiju tako mogu lagati samo profesionaci

  • Deleted user:

    "...Tihomir Orešković: Moja vlada se ne bavi politikom HRT-a..."___Ne, al tvoj prvi podpredsjednik!

  • Deleted user:

    Tvoja se vlada ničim ne bavi osim imenovanjima!