Naslovnica Vijesti Svijet

Thaci najavio da će Kosovo i dalje nastupati kao neovisna zemlja

Sastanak je bio vrlo uspješan za Republiku Kosovo, za njeno ravnopravno predstavljanje i za regionalnu suradnju - rekao je Thaci
21. ožujka 2010. u 19:47 37 komentara 2 prikaza
hashim thaci
Foto: Reuters

BEOGRAD - Za razliku od srpskog šefa diplomacije Vuka Jeremića, premijer Kosova Hashim Thaci drži da je samit liedra zemalja zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja bnio uspješan, posebice za Kosovo.

- Sastanak je bio vrlo uspješan za Republiku Kosovo, za njeno ravnopravno predstavljanje i za regionalnu suradnju, kao i za viziju o integraciji u NATO i Europsku uniju - rekao je Thaci novinarima u zračnoj luci u Prištini po povratku iz Slovenije, a večeras prenosi beogradski "Blic". Kosovski premijer je poručio i da će Kosovo i ubuduće na regionalnim i drugim međunarodnim skupovima sudjelovati kao neovisna i suverena država.

- Gdje god da se održavaju sastanci, bili oni regionalnog ili međunarodnog karaktera, Kosovo će biti predstavljeno samo kao neovisna i suverena država, ravnopravna s ostalim zemljama - rekao je Thaci odgovarajući na pitanje o konferenciji EU o zapadnom Balkanu koja bi se trebala održati u lipnju u Sarajevu.

Kosovski premijer  podsjetio je da zajednička deklaracija, koju su lideri regije usvojili u Sloveniji, obvezuje sve države na međusobnu suradnju i pomaganje, kao i na međusobno priznanje. Na pitanje o odsustvu predsjednika Srbije Borisa Tadića sa tog skupa, Thaci je rekao da je stvar svake države hoće li  sudjelovati na takvim konferencijama ili neće.

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Bas me ponekad zacude ovi Aljbanci.......... Trebali bi srbekima udariti kontru i jasno reci kako je Srbija samo dio Kosova( drevne Dardanije) i jasno i glasno nadodati da je sve to ilirska zemlja.Naravno srbekima treba dati demokratsku opciju da se ... prikaži još! isele u Turkmenistan ili da budu lojalni gradjani Velikog Kosova

  • poirot:

    Bez dlake na jeziku znači o svemu otvoreno bez uvijanja.Kao da jedva dočekaju da se nekom izjadaju.Stariji znaju odlično srpski a mlađe ne poznajem.Ako si Albanac razumeš ti ovo bolje nego ja.Ako si cro,ne bavi se srpsko-albanskim odnosima,to nije vaša briga.

  • prazankufer:

    Hahaha Pazi da ga ne pozovu u Sarajevo, ochihledno je jedino dobrodosho kod brace u hr i slo , videcemo gde ce josh da pozovu ovo mafijashko i teroristichko govno !