Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministarstvo zdrastva

Pacijenti bolnice 'Lopača' smješteni u KBC-u Rijeka i Psihijatrijskoj bolnici na Rabu

Nel Pavletic/PIXSELL
18.08.2018.
u 16:32

Očevid na požarištu Psihijatrijske bolnice Lopača provode protupožarni inspektor i policijski službenici

Ministar zdravstva RH Milan Kujundžić kontaktirao je ravnatelja Psihijatrijske bolnice "Lopača" Nevena Ivanovića i ravnatelja KBC-a Rijeka Davora Štimaca, a  svi su pacijenti bolnice "Lopača" smješteni u KBC-u Rijeka i Psihijatrijskoj bolnici na Rabu, priopćilo je u subotu Ministarstvo zdravstva.

Ministarstvo zdravstva navodi kako će, ukoliko bude potrebe za akutnim krevetima u KBC Rijeka, dio pacijenata koji su smješteni u tom KBC-u, u dogovoru sa županom Karlovačke županije Damirom Jelićem i županom Ličko-senjske županije Darkom Milinovićem, bit smješteni u bolnicama u Ogulinu, Karlovcu i Gospiću.

Napominju i da je stanje svih pacijenata zbrinutih u KBC Rijeka i Psihijatrijskoj bolnici Rab stabilno.

U požaru koji je u petak oko 16 sati izbio u Psihijatrijskoj bolnici Lopača nedaleko Rijeke smrtno je stradala jedna osoba, a njih više je ozlijeđeno. 

Prema do sada dostupnim podacima iz Kliničkog bolničkog centra (KBC) Rijeka, jučer je u tu bolnicu iz Lopače prevezeno 15-ak ozlijeđenih osoba, od kojih je veći dio pregledan na hitnom traktu i pušten. Jedna osoba, rečeno je Hini u KBC-u, zadobila je opekline i nalazi se u odjelu intenzivnog liječenja, a na pulmološkom odjelu su četiri ozlijeđene osobe – jedna je zadobila i opekline i trovanje dimom, pa je u pulmološkoj intenzivnoj njezi, dok su tri osobe u bolnici zbog trovanja dimom.  

Svi pacijenti Psihijatrijske bolnice Lopača, evakuirani zbog požara, zbrinuti su, doznaje se od ravnatelja Bolnice Nevena Ivanovića. U njoj je bilo smješteno ukupno 114 ljudi:  94 bolesnika i još 20 korisnika smještaja u toj bolnici. Nakon evakuacije 80 osoba je smješteno u bolničkim paviljonima u Lopači, koji nisu zahvaćeni požarom, 31 osoba je smještena na nekoliko odjela riječke bolnice, dok ih je nekolicina od ranije na privremenom otpustu kućama.

Tako nije bilo potrebno smještanje evakuiranih bolesnika u drugim bolnicama. Ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić rekao je Hini da se u dogovoru s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem odustalo od smještanja 30-ak psihijatrijskih pacijenata u bolnice u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi.

"Mi smo se stavili na raspolaganje, organizirali smo kapacitete i čekali razvoj situacije, ali mi je rečeno da neće biti potrebno," kazao je Jančić.

Očevid na požarištu Psihijatrijske bolnice Lopača provode protupožarni inspektor i policijski službenici, a očevidom rukovodi zamjenica općinske državne odvjetnice u Rijeci.

Nakon očevida i utvrđivanja okolnosti izbijanja požara te svih relevantnih činjenica o stradalim i ozlijeđenim osobama, javnost će biti pravodobno obaviještena, naveli su iz policije.

Požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača buknuo je jučer oko 16 sati. Gasilo ga je 50-ak vatrogasaca, iste večeri je lokaliziran, a bio je zahvatio drugi i treći kat bolnice te se širio prema četvrtom katu. 

Požarište su iste večeri obišli premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić, državni tajnik Željko Plazonić, župan Zlatko Komadina i drugi.

>> Pogledajte video - Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

Komentara 1

EL
elkomadante
19:58 18.08.2018.

Država se više ne zna kako riješiti problem bolesnih ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije