Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka ispala

Kek: Kad ne stvoriš priliku kod kuće, onda ne zaslužuješ proći

Matjaž Kek
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
16.08.2018.
u 23:35

Ovaj nam je poraz još jedna potvrda da danas svi treniraju i igraju. Mi smo čak i loše trčali. A probleme u igri imamo već duže vrijeme – rekao je Kek

Rijeka je protiv Sarpsborga djelovala bezidejno, a njezina igra bila je rastrgana. Kekova družina gotovo da nije niti jednom ozbiljno zaprijetila Norvežanima, i na kraju su izgubili (0:1) i ispali iz kvalifikacija za Europsku ligu. I pola sata nakon utakmice Armada je pjevala, a igrači su ponovno izašli na teren i pozdravili navijače.

Trener Matjaž Kek analizirao je poslije utakmice:

Matjaž Kek
1/8

– Suprotno od onoga što smo igrali u Norveškoj, mi nismo uspjeli u uzvratu stvoriti šansu. Visili smo cijelo vrijeme iz prekida, a nismo dolazili ni do odbijenih lopta, stalno su bili ispred nas. Suprotno dogovoru nismo ih pritiskali. Čestitam Norvežanima, dali su gol, a nametnuli su igru koja im je odgovarala. Mi smo imali silnu podršku publike, ali nismo zaslužili prolaz. Kad ne stvoriš priliku kod kuće, onda ga stvarno ne zaslužuješ – rekao je Kek i nastavio:

– Ovaj nam je poraz još jedna potvrda da danas svi treniraju i igraju. Mi smo čak i loše trčali. A probleme u igri imamo već duže vrijeme.

Okrećete se hrvatskom prvenstvu...

– Normalno da je teško kad ispadneš tako rano, naročito jer smo mi puno toga polagali na Europu. Ovaj će rezultat usmjeriti tok Rijeke u sljedećem vremenskom razdoblju. Hvala sjajnoj Armadi koja nas je bodrila, razočarali smo sve naše navijače koji su vjerovali da ćemo proći – zaključio je Kek.

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Razočaran je bio i Dario Župarić.

– Mi smo u obje utakmice primili golove iz prekida i to je definitivno naša najveća mana. Pa mi smo tako izgubili i prošlo prvenstvo jer smo, čini mi se, nekih pedeset posto golova primili iz prekida, a dali smo možda jedan. Protiv Sarpsborga mi smo svoju priliku propustili u prvoj utakmici kad smo stvorili jako puno šansi, a zabili smo gol na kraju s trideset metara. U Europi jednostavno moraš pogađati šanse. Norvežani su nametnuli svoj stil igre, naš je teren bio nešto lošiji nego u posljednje vrijeme te na kraju nismo imali ni snage.

Kakve su sada šanse u prvenstvu?

– Ništa, borit ćemo se od utakmice do utakmice. Nismo bez šanse, ali moramo izbaciti sve naše gluposti, počevši od prekida o kojima sam već govorio – rekao je Župarić.

Komentara 5

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
00:32 17.08.2018.

Više je nego očito da jer negdje pogriješio evropski srateg Kmek ! 😂

BU
Bubra
07:45 17.08.2018.

Sto gaze hrvatina janez na to sve? ;-)

PR
PraviPlavi
08:19 17.08.2018.

Rijeka je izgubila iskljucivo zbog krivo postavljene taktike. igrala je obranu na svom terenu protiv slabije ekipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije