Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Don Ljubičić

Svećenik osuđen zbog pedofilije izišao 222 dana prije isteka kazne

'25.05.2012., Lepoglava - U 12 sati na uvjetnu slobodu iz kaznenog zatvora pusten don Drago Ljubicic, osudjen zbog bludnicenja nad djecacima.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
1/6
26.05.2012.
u 08:00

Don Ljubičić čistio je zatvorski krug dok nije premješten na poluotvoreni odjel

Točno 222 dana prije isteka trogodišnje kazne, na koju je osuđen zbog bludničenja nad dječacima, iz Kaznionice u Lepoglavi na prijevremenu slobodu u petak je izišao don Drago Ljubičić, prvi svećenik osuđen u Hrvatskoj na zatvorsku kaznu. Vrata kaznionice za njim i još petoricom osuđenika zatvorila su se u 11.45 sati.

– Slikaj popa, slikaj popa – vikali su muškarci koji su, poput svećenika, u rukama nosili torbe i vrećice sa svojim osobnim stvarima.

Dobro se vladao

Don Drago Ljubičić bio je župnik u Banjolu na otoku Rabu gdje je 2007. godine prijavljen da je dječake u dobi od osam do jedanaest godina dirao po intimnim dijelovima tijela. Da je kaznu izdržavao do kraja, na slobodu bi izašao 2. siječnja 2013. godine.

No, 68-godišnji don Ljubičić od Povjerenstva za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa tražio je, i dobio, uvjetni otpust. Naime, na sjednici održanoj u ožujku zaključeno je da don Ljubičić ispunjava sve uvjete za prijevremeni izlazak iz zatvora: izdržao je više od dvije trećine kazne, uzorno se vladao, u godinama je, a ono što je za povjerenstvo bilo najvažnije, jest činjenica da je prošao tretman za počinitelje seksualnih delikata. Riječ je o programu prevencije recidivizma i kontrole impulzivnog ponašanja u koje se zatvorenike uključuje ako to sami žele. Tijekom tog programa kod zatvorenika se razvija empatija prema žrtvi.

Imao godišnji

Kada je prošao spomenuti program, don Ljubičić je iz zatvorenog, gdje je čistio zatvorski krug, premješten na poluotvoreni odjel, na Bitoševlje, gdje se uglavnom smještaju osuđenici starije životne dobi. Tu su prestale njegove radne aktivnosti pa je tako "izgubio" pravo na godišnji odmor, na koji pravo imaju radno angažirani zatvorenici i koji je don Ljubičić provodio u Domu za umirovljene svećenike na Krku. U taj se dom najvjerojatnije uputio nakon izlaska iz Lepoglave.

Komentara 34

BR
BrDjaNiN
12:39 26.05.2012.

Pa pogledaj malo bolje komentare i vidjet ces. Vecina stanovnika Hrvatske su vjernici uglavnom katolici ali ima naravno i drugih vjera.

ST
strsica
08:13 26.05.2012.

jadna djeca.... ovaj je straaaasan...mentalac...a i u tom starackom domu....ima da orgija

ZS
zalosna-sova
09:20 26.05.2012.

I sto sad?Ono,nebu on vise.Izljecio se.Objaviti u VL obavezno adresu prebivalista,da susjedi znaju koga imaju u blizini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije