Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJE SE VIŠE STOTINA SUDIONIKA

Sutra se po prvi put održava Hod za život u Sisku, najavljen i protuprosvjed

U Zadru održan prvi Hod za život
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/6
19.06.2020.
u 13:11

„Hod za život“ se trebao održati u svibnju, kroz tri subote u osam hrvatskih gradova: Zagrebu, Osijeku, Splitu, Zadru, Rijeci i po prvi puta u tri nova grada: Slavonskom Brodu, Imotskom i Sisku

U subotu, 20. lipnja u Sisku se po prvi put održava Hod za život, u organizaciji udruge U ime obitelji. 

„Okupljanje i polazak će biti kod sisačkog robnog centra. Hodat ćemo šetnicom Slave Štrigla uz rijeku Kupu i nastaviti do paviljona na Šetnici Vladimira Nazora gdje će biti održan prigodan program“, rekao je Boris Prpić, koordinator sisačkog Hoda za život, obitelj i Hrvatsku dodavši kako očekuje više stotina sudionika.

“Riječ je o miroljubivom hodu građana, koji u radosti, pjesmi i veselju hodaju za zakonsku, društvenu i svaku drugu zaštitu života od začeća do prirodne smrti“, istaknuo je Prpić.

Istovremeno se u subotu, 20. lipnja, u Sisku održava i Hod za slobodu, u organizaciji Platforme za reproduktivnu pravdu. Početak je od 10 sati kod sata, na Trgu bana Jelačića.

“Ideja protuprosvjeda u subotu u Sisku je da se mirno okupimo u isto vrijeme kada i hodači za život u blizini rute kojom Hod za život prolazi. Cilj okupljanja je da civiliziranim putem izrazimo svoje mišljenje i obranimo prava za koja su se generacije žena prije nas borile. Sve građanke i građani dobre volje pozvani su da se pridruže s vlastitim transparentima. Pokažimo svi skupa da je Sisak progresivan grad koji neće dopustiti vraćanje srednjovjekovnim vrijednostima i vremenu u kojem svi odlučuju o ženskim životima, osim žena samih”, poziva Platforma.

„Hod za život“ se trebao održati u svibnju, kroz tri subote u osam hrvatskih gradova: Zagrebu, Osijeku, Splitu, Zadru, Rijeci i po prvi puta u tri nova grada: Slavonskom Brodu, Imotskom i Sisku. Sisački će sada biti prvi, a iduće subote, 27. lipnja, održat će se Hod za život u Zagrebu i Rijeci. Ostali su odgođeni za jesen.

>> VIDEO Marija Selak Raspudić i Dalija Orešković o pravu na pobačaj i Hodu za život

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Antikomunist
Antikomunist
18:01 19.06.2020.

Predivan skup predivnih ljudi

TM
trade_mark
15:44 19.06.2020.

za koronu spremni! samo naprijed, volite se i ljubite sutra, što više tim bolje!!!

MO
mali_od_lekarke
14:34 19.06.2020.

Reproduktivna pravda, to je ono kad ti u utrobi prvo ubiju, pa onda raskomadaju dijete. To je nešto kao i ona pravda iz 1945.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije