Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Suprugov poljubac probudio 'uspavanu ljepoticu' iz kome

26.01.2009.
u 12:05

Poput uspavane ljepotice Trnoružice Emma Ray probudila se kad ju je poljubio njezin "princ". Ne, nije riječ o bajci, nego stvarnom životu i umalo smrti. Nakon što je doživjela srčani udar, Emma je pala u komu.

Andrew Ray, njezin suprug, nije se htio pomiriti s time, pa je dva tjedna sjedio uz njezin krevet nadajući se da će se Emma probuditi iz kome. Za to je vrijeme činio sve što mu je palo na pamet da bi svoju ljubav vratio u život, pa je čak puštao snimke njihove djece na kojima stariji sin viče "Mamice, probudi se!". Štipao ju je, tepao joj, pljeskao njezinim rukama, govorio joj da je voli...

Kad više nije znao što bi, nagnuo se nad njezin krevet i zavapio: "Emma, ako me čuješ, poljubi me."
- Ono što se nakon mojih riječi dogodilo nisam mogao niti sanjati! Okrenula je glavu prema meni i poljubila me - kaže presretni Andrew.

Nevjerojatni trenutak vidjeli su i liječnici koji su bili u sobi. Ostali su jednako zapanjeni njezinom reakcijom i samom činjenicom da se oporavila.

Inače, Emma je srčani udar nakon kojeg je pala u komu doživjela tek deset dana nakon što je rodila njihova drugog sina. Suprug joj je tad pokušao dati umjetno disanje, a liječnici su je neuspješno pokušali oživjeti. No, nakon što nisu uspjeli ponovno pokrenuti njezino srce, upozorili su Andrewa da bi njegova supruga mogla zauvijek ostati u komi.

No, poljubac i buđenje iz kome bilo je tek početak velike borbe. Emma je bila pri svijesti, da bi već idući trenutak ponovno izgubila svijet, pa se onda opet probudila i tako ukrug. Osim toga, mozak je kratko bio bez kisika, pa je Emma imala kratkotrajni gubitak pamćenja.

Iako su od poljupca koji joj je spasio život prošle dvije godine, Emma još uvijek ide na terapije. No, još uvijek joj nedostaju djelići sjećanja.
- Bilo bi divno da se svaki dan sjećam što sam radila. Andrew mi pomaže u svemu, ne znam kako bih bez njega - kaže Emma.

No, cijela je obitelj zahvalna što je Rayov poljubac probudio njihovu uspavanu ljepoticu... (NaM)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije