Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAK AFERE VJETROELEKTRANE

Obrana Josipe Čuline traži da se kao nezakoniti dokazi izdvoje svi nalozi za tajno praćenje i prisluškivanje

Zagreb: Josipa Čulina  izlazi nakon Optužnog vijeća u aferi za sređivanje državnih ispita i nezakonito zapošljavanje
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
15.06.2023.
u 16:18

Za Josipu Rimac nezgodno je to što svi suoptuženici priznaju da su od nje primili mito, kako bi napravili to što je ona tražila.

Malo više od mjesec dana prošlo je od zadnjeg pojavljivanja Josipe Čuline (ex Rimac) na zagrebačkom Županijskom sudu gdje se treba odlučivati o pravomoćnosti jedne od optužnica podignutih protiv nje. Zadnji put sjednica optužnog vijeća je odgođena, jer su se neki njezini suoptuženici odlučili na nagodbe.

Obrana Josipe Rimac danas je tražila je da se iz spisa kao nezakoniti dokazi izdvoje svi nalozi za tajno praćenje i prisluškivanje te dokazi koji su iz toga proizašli. Tom zahtjevu su se pridružile  i ostale obrane, a sud će svoju odluku priopćiti 13. srpnja.

Kada je optužnica u veljači 2022. podignuta, uz Josipu Rimac bilo je optuženo još 26 osoba. U međuvremenu njih 11 je priznalo krivnju te se nagodilo s USKOK-om. Zadnja koja je to učinila bila je Nataša Turbić, bivša HDZ-ova načelnica općine Gračac, koja je priznala da je od Josipe Rimac primila 5500 eura kako bi od kraja 2019. do svibnja 2020. namjestila natječaje za zakup poljoprivrednog zemljišta za uzgoj na krškim pašnjacima. Prije nje, među onima koji su krivnju priznali su i poduzetnik Ante Sladić te Marinko Tokmačija, u inkriminirano vrijeme kninski gradski vijećnik. Za Josipu Rimac nezgodno je što svi ti ljudi priznaju da su od nje dobili mito, kako bi napravili nešto što je ona tražila.

VEZANI ČLANCI:

Ova optužnica krak je afere Vjetroelektrane koji se bavi uglavnom nezakonitim zapošljavanjima i nezakonitom dodijelim poticaja. S Josipom Rimac u toj je priči optužena i Gabrijela Žalac, koja joj je suoptuženica i u glavnom kraku afere Vjetroelektrane. Ni ta optužnica još nije pravomoćna. Josipa Rimac bivša je HDZ-ova glavna državna tajnica u Ministarstvu uprave, čiji je mobitel "zaslužan"  za optuživanje većeg broja HDZ-ovih odličnika, uključujući i nekolicinu ministra poput Gabrijele Žalac, Darka Horvata, Tomislava Tolušića... 

VIDEO: Podignuta optužnica protiv Josipe Rimac i još 26 okrivljenika

 

Komentara 3

DU
Deleted user
14:34 15.06.2023.

Svejedno, tu je još mogućnost proceduralne pogreške ili odvjetnici Rimac pred sudom dokažu da je tih 11 lažni svjedočilo i sud oslobodi Rimac. A ovih 11 na kraju nikom ništa. I svi zadovoljni.

M3
Miške 3
04:46 16.06.2023.

Obrana traži, to im je posao. Kriminalku osloboditi.

DU
Deleted user
04:31 16.06.2023.

Nakon povišica plaća i mirovina tko će više razmišljati o aferama.Idemo dalje rekao bi Sanader.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije