Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEĐANJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Stručnjaci: Stvara se 'spirala šutnje' zbog straha od društvene izolacije, divlji istjeruju pitome

27.05.2024.
u 12:02

Najčešće se događa da ljudi svoje vlastite frustracije, nezadovoljstva, bijes i zavist šalju onome tko je na neki način isprovocirao njihovu reakciju. Koliko je društvo više opterećeno i puno nezadovoljnih pojedinaca, u toj mjeri će i napadi na pojedince biti žešći. Čak i benigne stvari kao što je objava rang-ljestvice omiljenih filmova može biti okidač

Komentara 3

EJ
ejStef
12:51 27.05.2024.

Pa progresivni i lijevi su pokrenuli tu "kulturu otkazivanja". Sada su je svi prihvatili, već dugo dernjava više vrijedi nego argumenti. Pa pogledajte politiku i oporbu... To je posljedica pristupa pojedinaca javnom prostoru i preko toga utjecaj na politiku. Trenutno je već par godina najglasnija ekipa s Woke ideologijom, pa onda imate sulude zakone i pravila koju političari provode. Pogledajte Kanadu ili Australiju u koju krajnost su otišli s time. Čak i Vel. Britanija nije daleko, a vidimo da je i Irska krenula tim stopama... Sve to je još podupirano od raznih interesnih skupina i država, gdje se našao neki zajednički interes. Dobar primjer je baš taj Woke pokret, baš u SAD-u, gdje je jedna od glavnih značajki mržnja prema Američkoj zastavi, a izjednačavanje ishoda i egzodus bijelih muškaraca iz javnih struktura, školstva i upravljanja već daje rezultate u velikim problemima s funkcioniranjem lokalnih zajednica... Teško da je to slučajno, koliko god velika ljudska glupost bila.

AT
ATG
13:48 27.05.2024.

Što kažu "stručnjaci" kolika je uloga medija u tom? Mislim na "novinarsku slobodu" kojom se toliko ponose.

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
12:33 27.05.2024.

Hnj hnj hnj "divlji" i "pitomi", to ste Smoju citirali, taj je bio mustra za cinkanje "divljih" 😏.... . Pa veće uvrede nema do da me tko smatra "pitomom", osobito ispod onog što današnji "mediji" pišu i o kom pozitivno pišu 🤬 S onim što se danas promovira bolje živjeti mjesec dana kao vuk, nego cili život ka ovca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije