Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozlijeđena tri vatrogasca

Razmjeri katastrofe u Osijeku sanirat će se dugo: 'Gledate i nemoćni ste. U 30 godina ovako nešto nisam vidio'

Osijek: Usporeno je širenje velikog požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/11
04.10.2023.
u 12:56

Župan Ivan Anušić zatražio je da se u Osijek pošalju stručnjaci iz Zagreba kako bi se utvrdio uzrok požara kao i propusti vlasnika objekta.

Požar koji je buknuo noćas u krugu tvrtke za obradu plastike Drava International u prigradskom naselju Brijest je i dalje je aktivan i bit će aktivan cijeloga dana, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković

"Gori plastika, mljevena plastika, plastika koja je uskladištena. Čini mi se da ovo nije prvi požar, ovo je već treći put koliko ja znam da ovdje gori u desetak godina. Ozlijeđena su dva vatrogasca koja su zbrinuta. Cijela ekipa prve smjene koja je radila cijelu noć je na trijaži u hitnoj. Zasad nema nikakvih informacija da je došlo do trovanja. Zamijenjena su snage i te snage nastavljaju s gašenjem", kazao je Tucaković. 

Video: Ozlijeđena dva vatrogasca u Osijeku, župan Anušić: 'Tražimo da dođu forenzičari i utvrde propuste'

Jedan je vatrogasac udario glavom, a drugog je uhvatio išijas. Prvi je prevezen u bolnicu, drugi je dobio injekciju i nastavio gasiti požar. Doznajemo i kako je treći vatrogasac ozlijedio nogu te ga je odvela Hitna pomoć.

VEZANI ČLANCI: 

"Zatražene su dodatne snage od županijskog zapovjednika, tako da smo oko 1 sat imali dovoljne količine vode. Mislili smo da ćemo uhvatiti taj požar jer smo imali mehanizaciju, no oko 4, pola 5 promijenio se smjer vjetra, tako da smo morali izvući snage s požarišta", kazao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Goran Ivković. "Spašeni su objekti, bili su krcati plastikom tako da su velike količine zapaljive i opasne materije bile u požaru. Nažalost, ovo sve okolo smo morali žrtvovati da bi spašavali objekte", rekao je. "Jednostavno gledate i nemoćni ste", dodao je. "Ja u 30 godina ovakav požar i ovakav intenzitet požara, nepovoljne vremenske uvjete nisam vidio", kazao je.

GALERIJA Veliki požar u Osijeku

Osijek: Usporeno je širenje velikog požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
1/31

Župan Ivan Anušić zatražio je da se u Osijek pošalju stručnjaci iz Zagreba kako bi se utvrdio uzrok požara kao i propusti vlasnika objekta.

"Dim je preuzeo ogroman dio naše županije i trebat će puno vremena da se potpuno iščisti. Još par dana će se požarište osiguravati. Kada smo doživjeli ovo što smo doživjeli svi ovdje, ključno je reći, ja tražim da se iz Instituta Vučetić pošalju svi oni stručnjaci, forenzičari koji će utvrditi razloge ovog požara, propustima koji su se dogodili, ne govorim o propustima vatrogasaca, već o propustima vlasnika ovoga objekta na koje već 20 godina upozoravamo svi mi zajedno i na neki način pokušavamo doći do informacije i izvijestiti nadležne službe na koji način su ovdje deponirani milijuni tona kubika plastike bez ikakve kontrole, nabacane, zatrpane sa zemljom, pomiješane sa zemljom koje su upravo sinoć izazvale ovaj požar", kazao je župan Ivan Anušić. 

VIDEO: Vatrogasci se i dalje bore sa požarom u Osijeku

"Ovo je situacija opasne i velike ugroze, ne samo žitelja Osječko-baranjske županije već i šire, jer samo saniranje ovoga požara će možda trajati i godinama, sanirat će se ogromnim sredstvima", dodao je. 

VEZANI ČLANCI: 

"Svi mi koji ovdje živimo bili smo svjesni da će prije ili kasnije doći do ove katastrofe, očekujemo odgovore, ali ovdje se moraju uključiti najviše instance države", kazao je. Stižu mobilne mjerene stanice, dodao je župan.

GALERIJA Pogledajte slike iz zraka vatrene stihije u Osijeku

Osijek: Usporeno je širenje velikog požara u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava International"
1/7

"Vjetar je sjeveroistočni, zatvarat će se i ostale škole kako se dim bude širio", dodao je.  Dim ide prema jugu i na toj strani je sve zatvoreno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije