Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne odustaju

Stožer za Vukovar razočaran: U Vladi nas nitko nije primio

'08.02.2013., Zagreb - Predstavnici Stozera za obranu hrvatskog Vukovara predali su danas u Saboru i Vladi zahtjeve koje su iznijeli na prosvjedu protiv uvodjenja cilice u Vukovaru. Photo: Patrik Mace
Patrik Macek/PIXSELL
08.02.2013.
u 18:20

Predsjednik Sabora Josip Leko primio nas je vrlo uljuđeno, pričali smo pola sata, ali “u rukavicama”, kažu iz Stožera za Vukovar

Premda ugodno iznenađeni što su ih najviši predstavnici državne vlasti uopće primili, članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara svoju će “zagrebačku turneju” na kraju dana ocijeniti poprilično razočaravajućom. Naime, obilazeći Sabor, Vladu i predsjednika RH, predali su zahtjeve za moratorij na ćirilicu, no čini se da nisu naišli na odobravanje.

– Predsjednik Sabora Josip Leko primio nas je vrlo uljuđeno, pričali smo pola sata, ali “u rukavicama”. U Vladi nas nitko nije primio, tek su poslali službenicu koja je sišla s pečatom i naš zahtjev prihvatila u hodniku – priča Zdravko Komšić, dodajući kako su najsrdačnije primljeni na Pantovčaku kod predsjednika Ive Josipovića.

– Umjesto predviđenih 15 minuta zadržali smo se sat vremena duže. Predsjednik nas je vrlo pozorno saslušao, ali u konačnici nije obećao da će se taj problem riješiti na nama zadovoljavajući način. Sugerirao je da se problem mora riješiti kroz institucije, iako smo mu rekli da se na taj način ništa neće riješiti. Rekli smo mu da je prosvjed u travnju očito neminovan i da se iz njega, jer očekujemo oko 100.000 ljudi, može svašta izroditi – kaže Komšić dodajući da su najvišim institucijama dali dovoljno vremena da se pronađe rješenje, ali da volje za tim ipak nema.

Iz Stožera također poručuju kako sada pregovaraju da se ćirilica u potpunosti izuzme.

– Tražit ćemo kompletno izuzeće, da Vukovar bude mjesto posebnog pijeteta u državi, da se ne izuzima nikakva ulica ni ništa drugo, da cijeli grad bude jedna Ovčara. Tražimo moratorij na ćirilicu ili izuzimanje cijeloga grada – uporan je predsjednik Stožera Tomislav Josić, ne odstupajući ni pedlja od “zahtjeva većine Vukovaraca”.

>> Josipović predložio dijalog o uvođenju ćirilice u Vukovaru

Ključne riječi

Komentara 81

KT
Karika Tura
19:09 08.02.2013.

Pa ako Švicarci mogu zabraniti gradnju minareta i nošenje burki, što ne bi Hrvatska ćirilicu u Vukovaru . Sve se može samo je hrvatski političar neodgovorno staro komunističko podmuklo smeće koje će po starom dobrom komunistićkom običaju prebaciti odgovornost na nekog drugog, od kada imamo državu svu odgovornost prebacuju na EU.

DR
drugPlenky
19:10 08.02.2013.

Na sljedećim izborima, ako Bog da prijevremenim, kukuriku ne prelazi prag. Bit će to novi praznik, konačno NE komunizmu

DE
demokršćanin
18:55 08.02.2013.

ČEMU RAZOČARANOST ? Isti oni koji silom žele,a pozivajući se na Zakon,postavitii dvojezičnost natpisa u GRADU HEROJA I PATNJE ne žele niti čuti a kamoli primiti predstavnike većinskog hrvatskog naroda kao da oni ne bi trebali biti u službi svih onih koji su im omogućili mjesta na kojima se sada nalaze. Žalosna naša demokracija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije