Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

Stožer: U Hrvatskoj je 11 novooboljelih u posljednja 24 sata

Nacionalni stožer
Foto: POOL
19.06.2020.
u 13:58

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak od sinoć je u samoizolaciji. Capak i njegova zamjenica Ivana Pavić Šimetin jučer su testirani na koronavirus i nalaz je za oboje bio negativan

Trenutačno je potvrđeno ukupno 2280 osoba zaraženih koronavirusom. U posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva. Jedna novooboljela osoba Zagrebačke je županije, pet novooboljelih osoba iz Splitsko-dalmatinske je županije i pet je novooboljelih osoba iz Grada Zagreba. Oporavile su se 2142 osobe.

Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi osam osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Dosad je testirano ukupno 71.814 osoba, a u posljednja 24 sata njih 820, objavljeno je na stranicama koronavirus.hr.

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak od sinoć je u samoizolaciji. Capak i njegova zamjenica Ivana Pavić Šimetin jučer su testirani na koronavirus i nalaz je za oboje bio negativan, što znači da osobe s kojima su bili u kontaktu nisu ni u kakvoj opasnosti. U samoizolaciji je i pomoćnica ministra zdravstva dr. Vera Katalinić Janković. Svi oni bili su na konferenciji za medije o istraživanju utjecaja HPV-a na mlade, gdje je bila jedna osoba koja je dan nakon konferencije razvila simptome koronavirusa.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
15:08 19.06.2020.

Beroš se bavi spašavanjem nesposobnog Škaričića koji nije osigurao niti zaštitnu opremu za svoje osoblje umjesto da stručno razmotri kako zaustaviti ulazak zaraženih ljudi iz BiH. Razumijem da posredno spašava i dva župana koji su Škaričića postavili, ali ostaje 19 mrtvih čisto na dušu uprave Doma za starije u Splitu u Vukovarskoj ulici. Mrtvih kao nigdje drugdje niti približno u cijeloj Hrvatskoj. Dakle, onaj koji razumije epidemiologiju treba na granici spriječiti ulazak zaraženih i pripremiti epidemijskoforenzičke timove koji će pratiti brojne kontakte. I o tome se treba raspraviti u stožeru i to stručno a ne politički. Stav prema 19 mrtvih uz očitu nebrigu za zaštitna sredstva od strane ravnatelja Doma se neće dugo zaboraviti. Zataškavanje istine je potpuno loš smjer ministra Beroša a taj smjer dalje nanosi štetu i struci i HDZ-u.

JO
Joši
15:39 19.06.2020.

Ako Hrvatska ne zatvori granicu sa Bosnom zetvorit će nam Slovenija i Austrija svoje granice a onda ništa od turizma. Neznam što se čeka jer je Slovenija već zatvirila granicu za Bosnu, Srbiju i Makedoniju .

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
15:37 19.06.2020.

šta reći, želimo brzo ozdravljenje oboljelima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije