Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izniman dječak

Stjepan (15) pobijedio rak i osvojio broncu za Hrvatsku

stjepan vracevic,portal (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
19.06.2013.
u 20:07

Stjepan Vračević morao je proći sedam ciklusa kemoterapije te 12 terapija Arediom za oporavljanje kostiju.

Još prije nekoliko mjeseci 15-godišnji Stjepan Vračević iz Trnave ni sanjati nije mogao da će nastupiti na sportskom natjecanju te za Hrvatsku osvojiti broncu. Dječak je to kojemu je prije dvije godine dijagnosticiran zloćudni tumor non-Hodgkinova limfoma T fenotipa i koji je posljednju kemoterapiju primio u lipnju prošle godine, pišu 24sata.

Da boluje od raka limfnih čvorova otkriveno je nakon što se počeo razbolijevati te mu je opadala kosa. Završio je u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, a liječnicima je sam otkrio gdje se nalazi žarište bolesti.

– Rekao je liječnici da pretpostavlja da bi uzrok mogao biti u kvržici koja se nazirala na vratu – prepričala je Stjepanova majka Dubravka (45) prisjećajući se kako su nalazi pokazali da su mu maligne stanice zahvatile sve organe osim koštane srži i mozga. – Bio je to treći stadij metastaze, gotovo kritična situacija – kazala je dječakova majka.

Stjepan je nakon toga morao proći sedam ciklusa kemoterapije te 12 terapija Arediom za oporavljanje kostiju.

Srećom, Stjepan se izvukao i oporavio. Teški dani sada su iza njega. Prije par dana u Moskvi je nastupio na 4. svjetskim igrama ''Djeca pobjednici'' te osvojio dvije nagrade. Natjecao se s još 11-ero djece iz Hrvatske na natjecanju koje tradicionalno okuplja djecu sa svih strana svijeta koja su pobijedila opake bolesti. Osim nogometa, trčao je 60 metara i bio drugi u svojoj skupini.

– Nikakve posebne pripreme nisam imao za igre u Moskvi. Nakon svega što sam prošao, uistinu sam se već bio osjećao kao pobjednik – govori Stjepan.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

>>Ivana Popović iskreno progovara o svojoj borbi s rakom dojke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije