Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uživajte u suncu

Stiže nam pravo proljeće: Temperature će ići i preko 20 stupnjeva

Zagreb: Sunce napunilo kafiće i glavni gradski trg
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
20.03.2023.
u 06:54

Tjedan će početi promjenjivim vremenom, uz prolaznu kišu, kako i dolikuje godišnjem dobu. Od utorka većinom suho, barem djelomice sunčano i toplije od prosjeka

Prema prognozi DHMZ-a danas će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, većinom na Jadranu i područjima uz njega. Najmanje kiše ili uglavnom suho očekuje se na krajnjem jugu i sjeveru zemlje. Vjetar na kopnu slab, u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno jugo, ponegdje i jako, a na sjevernom dijelu će do večeri okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 17 °C.

U utorak će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Prijepodne na južnom Jadranu uz umjerenu naoblaku mjestimice malo kiše. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, zatim sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, na Jadranu između 5 i 10, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 19 °C.

"U utorak i srijedu na kopnu sunčanije i toplije, pa će temperatura zraka ponovno sredinom tjedna biti oko 20 °C, mjestimice moguće i malo viša. U četvrtak jačanje jugozapadnjaka i porast naoblake, a uglavnom u gorju može pasti poneka kap kiše. Na Jadranu pretežno sunčano, također najtoplije u srijedu. U utorak poslijepodne na južnom dijelu postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak, a u četvrtak ponovno oblačnije, osobito na sjeveru. Vjetar sjeverozapadni i jugozapadni, a u četvrtak će okrenuti na jugo", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Nevjerojatna snimka detonacije u Rijeci: Mina uspješno neutralizirana

Komentara 1

SH
Shorv600
10:16 20.03.2023.

Što znači toplo vrijeme kad me vjetar hoće srušiti sa bicikla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije