Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Stav SDP-a: Arbitraža može biti temelj za pregovore

01.01.2018.
u 20:20

Nakon GLAS-a i IDS-a, i SDP tvrdi da se o sadržaju arbitražne odluke može pregovarati ako je Slovenija postavi kao startnu točku

Iako se rješenje za hrvatsko-slovensku granicu zasad ne nazire zbog tvrdog stava slovenske strane koja inzistira na doslovnoj primjeni cjelovite odluke arbitražne komisije, koju Hrvatska ne priznaje zbog nepovratno kompromitiranog postupka, u Vladi su uvjereni da je mogućnost dogovora dviju zemalja veća nego ikad prije. Kako vide moguće rješenje, zasad ne otkrivaju, no poznato je kako je premijer Plenković u rujnu predstavnicima parlamentarnih stranaka predočio kako bi izgledala granična crta prema arbitražnoj odluci i koji bi bilo mogući modaliteti prilagodbe kako bi rješenje bilo životnije i razumnije za stanovništvo s obje strane granice. Od stranaka je tada dobio placet da krene u bilateralne razgovore sa Slovenijom, no kakav god bio eventualni dogovor sa Slovenijom, prije primjene će morati proći ratifikaciju u Saboru, za što su nužna dvotrećinska većina, odnosno glas 101. zastupnika.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju.

Ne propustite i druge teme:

- 'I 2. siječnja treba biti neradni dan'

- Što jesti do Tri kralja i kako iskoristiti ostatke od Nove godine

- Korčula je mjesto useljavanja

- 2018. opet na liječnički nakon tri kazne za alkohol

Ključne riječi

Komentara 34

CR
crocro
20:38 01.01.2018.

Ovo su neshvatljive izjave da arbitraža može biti temelj za pregovore. Kako? Pa zar oni sjede na ušima zavezanih očiju da niti čuju a niti vide da slovenci žele razgovore ali samo i jedino o implementaciji nakaradno donesene arbitražne odluke. Oni ne žele da arbitražna presuda bude neki temlj za pregovore kojima bi oni slovenci ostali bez milimetra onoga što im je dosudila nakaradna arbitražna odluka koju Hrvatska ne priznaje. Oni sada i odmah žele ono što im je kompromitirana sudačka elita dodijelila a to znači da oni sada i odmah žele Hrvatski teritorij koji su već upisali u gruntovne knjige i iscrtali jednostranu novu granicu duboko u Hrvatskom teritoriju. Cijeloj EU je pun kufer slovenije i njezinih ucjenjivačkih poteza i EU polako počinje shvaćati ulogu slovenije ali i imati obzira prema Hrvatskim stavovima. Dakle, vrijeme će raditi za Hrvatsku a ne za sloveniju. U želji brzoga pripojenja Hrvatskoga teritorija sloveniji, oni će pasti sami u klopku koju su postavili Hrvatskoj. Toliko su pohlepni i željni brzog zaposijedanja Hrvatskoga teritorija da će se brzo ugušiti u svoj svojoj pohlepi i tako se razgolititi pred cijelim svijetom. Ako je i sam sud priznao da je bilo kompromitiranja i da su odstupili s dužnosti slovenski dužnosnici, onda sam sud nije mogao donijeti zaključak da kompromitacija nije takve snage da se istupi iz postupka, ona je bila, a čim je kompromitacije bilo onda je bilo i štete a ako je bilo štete za drugu stranu, onda je istupanje opravdano.

LO
Long
20:44 01.01.2018.

Koji su ti SDP?

Avatar nisam_robot
nisam_robot
21:31 01.01.2018.

Kada to Glas i IDS kaze onda je to znacajno, sa svoja 4 glasa su oni faktor u Hrvatskoj. Samo koja je ova SDP stranka i imaju li oni ista znacajno za izjaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije