Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predaja lista

Stari članovi nezadovoljni jer “šefica favorizira svoje ljude”

\'13.11.2011., Zagreb -  Konferencija za medije HDZ-a i DC-a o dogovoru oko koalicije. Jadranka Kosor i Vesna Skare Ozbolt. Photo: Danijel Kasap/PIXSELL\'
Danijel Kasap/PIXSELL
13.11.2011.
u 22:56

Šuker i Bošnjaković sigurni na listi u VI. jedinici, Š. Ožbolt je četvrta na listi

Uoči predaje izbornih lista DIP-u u HDZ-u vlada velika nervoza. Posebno su revoltirani u županijskim organizacijama te stranke koje, kao i svaki put dosad, predlažu kandidate za izborne jedinice koje te organizacije pokrivaju jer tvrde da šefica stranke Jadranka Kosor i njezini najbliži saveznici među te kandidate žele progurati sebi bliske ljude, od kojih su neki tek nedavno ušli u stranku.

Šanse Nike Sudarević

Tako se HDZ-u Zagrebačke županije, neslužbeno doznajemo, htjelo nametnuti da kao svog kandidata za VII. jedinicu predlože Davora Stiera, najbližeg suradnika i savjetnika J. Kosor, no županijski HDZ to je odbio jer Stier s njihovom organizacijom nema nikakve veze. Prije se pak nagađalo da bi Stier mogao nositi listu HDZ-a za dijasporu, ali na toj se poziciji govorilo i o Milijanu Brkiću, zamjeniku ravnatelja policije, pa je još neizvjesno na kojoj će se listi Stier naći. U HDZ-u Dubrovačko-neretvanske županije pak negoduju jer smatraju da najviše šansi za dobro mjesto na listi X. jedinice ima Nike Sudarević. Ona je, tvrde, u HDZ ušla prije šest mjeseci, a suradnica je glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića, odnosno državna tajnica u njegovu Ministarstvu graditeljstva.

– Između naših prijedloga s terena ljude će izabrati najuži tim predsjednice stranke, ali već znamo da se favoriziraju njenu timu odani ljudi, a ne oni koji imaju značaj i popularnost na terenu i koji su godinama u HDZ-u – žale se u organizacijama. I drugi izvor iz županijskog odbora HDZ-a u kontinentalnoj Hrvatskoj potvrđuje kako pred svake parlamentarne izbore ima sukoba u vezi sa sastavljanjem lista, ali ipak smatra da se ovaj put doista pretjeralo.

>>V. Škare Ožbolt će biti na listi HDZ-a, ali će "zamrznuti" mandat

– Posebno se biraju ljudi kojima će se nakon izbora lako upravljati i koji će šutjeti i slušati – kaže naš izvor. U svakom slučaju, prema prijedlozima županijskih odbora, u II. bi izbornoj jedinici, uz Đuru Popijača, trebao biti i Damir Sesvečan, u VII. bi visoko na listi, uz nositeljicu Martinu Dalić, mogao biti Ivan Vučić, župan Karlovačke županije. Tu je i zastupnik Krunoslav Markovinović, zatim Tomislav Masten, šef samoborskog HDZ-a. U VI. izbornoj jedinici sigurni su Ivan Šuker i Dražen Bošnjaković, a pridružit će im se i Vesna Škare-Ožbolt (DC) kao četvrta na listi. S njom je jučer Kosor potpisala sporazum prema kojemu će V. Škare-Ožbolt zamrznuti mandat na dvije godine i mjesto prepustiti nekome iz HDZ-a. Na sedmom mjestu na listi u VI. izbornoj jedinici navodno će biti velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić što je veliko iznenađenje s obzirom na njegov sukob sa Šukerom.

Sjena crnih fondova

U X. jedinici, uz Bačića, predložena je Dubravka Šuica, Frano Matušić, Nikola Dobroslavić te Nike Sudarović. I izvori bliski HDZ-u potvrđuju da Kosor nema problema s glavnim ljudima na listi, nego se koplja lome oko odabira kandidata iz županijskih organizacija koji će biti od petog mjesta nadalje. Također, šefica HDZ-a navodno još nije prelomila hoće li staviti Ivana Jarnjaka, osumnjičenog u istrazi o financiranju iz crnih fondova, na listu u III. jedinici, u kojoj je prvi Tomislav Karamarko.

Ključne riječi

Komentara 132

DU
Deleted user
11:08 14.11.2011.

kad poso naleti

DU
Deleted user
13:01 14.11.2011.

Hdz je, sad otkako ima perspektivne Tomca i Šeparovića, znatno jači.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
08:37 14.11.2011.

Kumrovečka Škola Jadranke Kosor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije