Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stare bolnice ugašene, nove kasne u registru

HZZO je odredio nove bolničke limite za sjedinjene bolnice u državnom vlasništvu, a smanjenjem broja upravnih vijeća i članova uprava bolnica do kraja godine uštedjet će se milijun kuna, odnosno u godini dva milijuna kuna, kažu u HZZO-u.
01. srpnja 2010. u 18:56 3 komentara 1 prikaza
milinović
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Prema odluci Vlade, od 1. srpnja više ne postoje Klinika za plućne bolesti Jordanovac, Klinika za tumore, Klinika za dječje bolesti, Klinika za traumatologiju kao ni Klinika “Vuk Vrhovac”!

Ipak, procedura upisivanja novih sjedinjenih bolnica koje će poslovati kao KBC Zagreb, KB Sestre milosrdnice i KB Merkur u sudski registar kasni, pa će – odluci Vlade unatoč – bolnice barem do 20. srpnja funkcionirati kao i dosad, samostalno.

Ima onih kojima je to dodatan argument za tezu da je ujedinjavanje bolnica bilo nepripremljeno, no ministra zdravstva Darka Milinovića ništa ne ometa u planovima.

Iako do upisa u sudski registar za zakonitost rada odgovaraju svi sadašnji ravnatelji, Milinoviću su danas ravnatelji novih ustanova – Ž. Reiner, Ž. Vidas, K. Rotim i M. Kujundžić – dali mandate na raspolaganje.

Nije još nikoga smijenio, no, kaže, za nekoliko mjeseci, nakon evaluacije reformskih zahvata, ravnatelj čijim će rezultatima biti nezadovoljan morat će otići. Nema sumnje da će tako i biti.

HZZO je odredio nove bolničke limite za sjedinjene bolnice u državnom vlasništvu, a smanjenjem broja upravnih vijeća i članova uprava bolnica do kraja godine uštedjet će se milijun kuna, odnosno u godini dva milijuna kuna, kažu u HZZO-u.

Ministar ima odgovor i na pitanje što će učiniti ako grad Zagreb ne pristane na spajanje bolnica koje su u vlasništvu grada pa kaže:

– Nova će mreža stupiti na snagu, ali će sedam ravnatelja i upravu gradskih bolnica plaćati grad! M. Opačič i M. Mrsić u ime SDP-a potpisali su otvoreno pismo premijerki Kosor protiv spajanja dječjih ustanova s velikim bolničkim sustavima.

Isprobajte
Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto
  • doktorica:

    a smanjenjem broja upravnih vijeća i članova uprava bolnica do kraja godine uštedjet će se milijun kuna, odnosno u godini dva milijuna kun......štedi se sad i na sitno,dok se drugdje rasipa

  • pop72:

    evo majmunski potezi idu dalje za pljačkanje haračenje i mučenje, postajemo i službeno HDZ-eosko milinovićevski konc logor za mučenje i istrebljenje građana RH-sitnozube stoke, nakraju će ostati dvije bolnice jedna u Gospiću njegova klaonica i ona u pakracu za njegovu Jacu.

  • vkrga1:

    ja radim u jednoj od tih bolnica.to spajanje je bacanje pijeska u oči,istina je da se treba nesto promjeniti ali ova promjena je napravila smo jos goru situaciju.