Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobrodošlica

Spiegel: Dobrodošli u EU! Kako je lijepa ta zemlja iz snova

'sce...zgb..25.07..2005. rab,lopar-rajska plaza snimio:boris scitar'
Foto: Boris Ščitar/VLM
1/4
27.06.2013.
u 21:40

Internetsko izdanje Der Spiegela poželjelo je dobrodošlicu Hrvatskoj kroz 10 kratkih priča svojih čitatelja

“Sunca u izobilju, kristalno more, tulumi na plažama. Naši čitatelji davno su prepoznali zašto je Hrvatska zemlja iz snova”, tako počinje priču njemački Der Spiegel uz naslov “Savjeti čitatelja za novu članicu EU: Dobrodošla, Hrvatska!”

Internetsko izdanje Der Spiegela poželjelo je dobrodošlicu Hrvatskoj kroz 10 kratkih priča svojih čitatelja.

“Dobrodošla, Hrvatska! Willkommen Kroatien! Od 1. srpnja, EU dobiva fantastično turističko odredište. Bogata kanjonima, otocima i tirkiznim uvalama. Kako je lijepa Hrvatska, mnogi putnici znaju već dugo vremena. A ti? Je li malena zemlja istočno od Italije također bila na vašem popisu zemalja za odmor?”, pita Spiegel. Kroz interaktivnu kartu najzanimljivijih odredišta Spiegel je čitateljima ponudio i 10 lokacija, uz klasike poput Dubrovnika, Trogira, Pule, Rovinja, Korčule... koje bi svakako trebalo posjetiti.

Nijemci su krenuli od onih koji najviše vole zabavu, od Zrća, koje nazivaju “hrvatskom Ibizom”.

“Stobreč je apsolutno čudni mali grad u kojem vrijeme kao da je stalo. Oni koji traže mir i mediteranski "flair" ovdje će biti na svome. A do Splita se može pješice uz obalu”, piše “Wildbrando”.

Drugi čitatelj divi se kanjonu Mala Paklenica.

“Veličanstven drevni grad Zadar: U uskim ulicama pronaći ćete mnogo restorana koji nude svježe plodove mora. Posebna preporuka su brojni udobni i jeftini pubovi i raznolik noćni život”, piše čitatelj “Smeegh”. Drugi se dive ljepotama Brača, Hvara i cijele Dalmacije.

“Lijepe luke, stare kuće u bračkom kamenu, ukusna dalmatinska hrana i kristalno čisto more, samo su najočitiji argumenti za posjet Dalmaciji”, piše “NinaVo”. Neki su više za Istru. Spominju i “najmanji grad na svijetu – Hum”. Otoci na sjevernom Jadranu su neodoljivi. “Mali Lošinj je prekrasan grad s velikom rivom. Voda je nevjerojatna, klima je odlična jer nije previše vruće, a nije hladno. Atmosfera u barovima uz luku je super. Moja obitelj i ja idemo svake godine tamo i uživamo ​​u svakoj sekundi”, piše “Aaron Blanck”.

>> The Telegraph: RH sve popularnija destinacija među Britancima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije