Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA NA BJELAŠNICI

Snijeg zatrpao planinare, jedna osoba poginula, jedna teško ozlijeđena

lavina
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
07.02.2016.
u 17:58

Snijeg je zatrpao skijaše na samom vrhu Bjelašnice, u Kotlovima, a prema za sada dostupnim informacijama jedna žena je ozbiljno ozlijeđena

Danas u popodnevnim satima na Bjelašnici, u blizini Sarajeva, dogodila se nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna je ozlijeđena.

"Jedna osoba je smrtno stradala na Bjelašnici, a druga je ozlijeđena", potvrdio je za N1 glasnogovornik MUP-a SŽ, Irfan Nefić.

"Idem na mjesto događaja gdje ću dobiti više informacija. Najvjerojatnije se radi o planinarima. Usljed jakih udara vjetra najvjerojatnije je došlo do zatrpavanja snijegom. Ono što mogu sada potvrditi jeste da je jedna osoba poginula, a druga je ozlijeđena", rekao je Nefić.

Kako je potvrđeno u sarajevskoj policiji snijeg je zatrpao skijaše na samom vrhu Bjelašnice, u Kotlovima, a prema za sada dostupnim informacijama jedna žena je ozbiljno ozlijeđena, javio je Avaz. 

Pripadnici Gorske službe spašavanja iz Sarajeva su na terenu kao i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite te policijske ekipe iz Sarajeva.

U tijeku je organiziranje akcije spašavanja nastradalih skijaša.

Iz Gorske službe spašavanja javljeno je da se očekuje slijetanje helikoptera koji će prevesti teško ozlijeđenu žensku osobu u KUM te da će u slučaju nedolaska helikoptera, transport krenuti prema Babinom Dolu. 

>> Lavina zatrpala skupinu djece, najmanje dvije osobe poginule 

>> Pet francuskih vojnika poginulo u lavini u Alpama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije