Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Snijeg već pao u Zagrebu, Karlovcu... Evo što Vakula najavljuje za vikend

Snijeg
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
12.12.2019.
u 21:32

U gorju će pasti i više od 10 centimetara snijega, a na sjevernom Jadranu više od 50 litara kiše po četvornom metru

U petak će vrijeme za mnoge biti prilično nepovoljno. Tlak će naglo padati, jugo biti uglavnom jako i olujno, oborine prema kraju dana sve češće i obilnije. Na Jadranu će opet biti visokih valova i poplavljenih riva te olujnog nevremena, ponegdje vjerojatno i tuče, pijavica...

Najavio je to u vremenskoj prognozi za HRT meteorolog Zoran Vakula.

U noći na subotu vjetar će naglo mijenjati smjer pa će nakon juga kratkotrajno zapuhati lebić pa puletan, zatim većinom tramontana, uz obalu ponegdje i bura.

Foto: Ilustracija/Marin Tironi/PIXSELL

Na kopnu će biti i snijega – u nizinama malo, a do subote ujutro u gorju ponegdje i više od 10 cm.

Snijeg je već večeras pao u središnjoj Hrvatskoj, ali i gorju. Snježne pahulje zabijelile su Zagreb, Karlovac, Krapinu, Samobor, Varaždin...

U petak će u istočnoj Hrvatskoj ujutro pasti malo kiše i snijega, a navečer više, dok su tijekom dana moguća i sunčana razdoblja. U središnjoj Hrvatskoj kiše i snijega bit će u noći, po danu uglavnom suho, a poslijepodne opet kiša, dok je snijeg moguć u noći na subotu.

U gorju će pasti i više od 10 centimetara snijega, a na sjevernom Jadranu više od 50 litara kiše po četvornom metru. I na jugu Hrvatske bit će nestabilno, uz pljuskove i grmljavine, ponegdje i olujno nevrijeme.

U subotu slijedi stabilizacija atmosfere, na Jadranu i slabljenje bure i tramontane, a od nedjelje ponovno promjenljivo oblačno, uz jačanje juga te povremenu mjestimičnu kišu, najprije na sjevernom dijelu, od ponedjeljka i južnije.

U unutrašnjosti također u subotu razvedravanje, a oborine još uglavnom ujutro. Slijedi dotok toplijeg zraka u gorje pa će od nedjelje po mnogim nizinama ponovno biti magle, gdjekad i dugotrajne ako izostane vjerojatan, ali ne i siguran jugozapadni vjetar.

Temperatura zraka i dalje će biti iznadprosječno visoka za sredinu prosinca.

VIDEO Snijeg na Sljemenu

Ključne riječi

Komentara 13

DO
domxerex
02:47 13.12.2019.

Zamislite i ove godine je došla zima (sram je bilo)!? SENZACIJA! Ili debilana?

DU
Deleted user
22:43 12.12.2019.

Padati će snijeg u 12 mjesecu?! Čak do 10 cm u gorju?! Ovo je svarno postalo prestrašno! Od čega se radi sve senzacionalizam. Pa prije je bilo čudno ako u gorju nije bilo preko 1 metra snijega, a danas........

TH
than
01:29 13.12.2019.

Već pao ? U prosincu ? Iznenađenje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije