Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Slučaj Maškarin: Vještaci će svoj nalaz objasniti – u sudnici

Nalaz vještaka Medicinskog fakulteta u Splitu za punomoćnicu obitelji Maškarin, odvjetnicu I. Barić, prilagođen je i oportun
09. studenoga 2009. u 16:36 3 komentara 31 prikaza
maškarin
Foto: Pero Lovrović/Pixsell

U roku dva tjedna vještaci s Medicinskog fakulteta u Splitu moraju se pismeno očitovati o primjedbama koje su na njihov nalaz i mišljenje u slučaju Maškarin dali tužitelj, u ovoj parnici to su roditelji i sestra Miroslava Maškarina koji od KBC-a Rijeka i Republike Hrvatske traže, na ime pretrpljenih bolova zbog invalidnosti bliske osobe, 660 tisuća kuna.

Njihov sin i brat u srpnju 2006. ostao je bez noge nakon što mu je pri operaciji slijepog crijeva ozlijeđena aorta. Sutkinja Općinskog suda u Rijeci Larisa Crnković, uz zahtjev za pismenim očitovanjem, danas je odlučila i da se na sljedeće ročište pozovu isti splitski vještaci kako bi se i usmeno očitovali na primjedbe.

Inače, splitski nalaz i mišljenje opunomoćenica obitelji Maškarin, odvjetnica Ingrid Barić, smatra prilagođenim i oportunim, a danas je posebno istaknula da se na taj nalaz čekalo nekoliko mjeseci i da je stigao tek nakon što su vještaci novčano kažnjeni te je ustrajala na zahtjevu za neposrednim očitovanjem vještaka u riječkoj sudnici.

Za razliku od vještaka zagrebačkog Medicinskog fakulteta koji su u svome nalazu i mišljenju ustvrdili da je pri operativnom zahvatu na mladom Rabljaninu kirurg pogriješio, splitski vještaci zaključuju da je riječ o komplikaciji pri operaciji slijepog crijeva, ali i da nakon zahvata na aorti, koja je ozlijeđena pri laparoskopskom zahvatu, liječnici nisu reagirali dovoljno brzo i na odgovarajući način, pa su time i odgovorni što je mladi Maškarin ostao bez noge.

U slučaju Maškarin u tijeku je i parnica u kojoj mladić od KBC-a i države traži odštetu od 13 milijuna kuna, a traje i kazneni postupak protiv kirurga Branka Popovića zbog nesavjesnog liječenja.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
Akademski slikar i mason Jadranko Ferko naslikao je svoj autoportret u masonskoj odjeći
KAKO IZGLEDA OBRED
Sve tajne hrvatskih masona: Rituali, simbolika, zavjeti šutnje, muško bratstvo
  • -obrisani-:

    sve je to lažni sjaj naših intelektualaca zašto državno odvjetništvo ne stane na kraj toj trakavici i dade vještačiti u inozemstvu ...struku svoju neznaju jer su kupili diplome

  • dr.who:

    Čudo da se nije javio Hebrang sa svojim biserima o uglednim liječnicima koji su žrtve zavjere druga Tita.Naravno da vjeruje struci i svojim kolegama.I za ovoga koji je uništio Maškarina bi dao ruku u vatru.Baš kao i za Rončevića.No kad ... prikaži još! je njegova guzica bila u pitanju zbrisao je van na liječenje.A sad u kampanji priča da je u medijskoj blokadi.Oh da je,to mu potpuno vjerujem.Samo što se radi o blokadi mozga.

  • -obrisani-:

    Mojoj majci su odstranili zdravi bubreg u Sušačkoj bolnici, umjesto bolesnog te zbog toga je završila na dijalizi a nedugo zatim i umrla. Koga tužiti kad su svi oni u pravu.