Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša vijest

Slaba berba grožđa uzrokovat će globalnu nestašicu vina

'bih - 06.09. 2009. - Citluk ,  BiH  Berba grozdjaTrsje na Kamenom vinogradu u Blizancima puno je kvalitetnog grozdja  Photo: Mile Pavlovic/Vecernji list'
'Mile Pavlovic/Vecernji list'
31.10.2012.
u 12:06

Najteže su pogođeni vinari u Argentini gdje je ubrano 24% manje grožđa u odnosu na prethodnu godinu

Ovogodišnja berba grožđa bila je iznimno slaba pa Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo (OIV) predviđa globalni pad u proizvodnji vina koja bi mogla pasti na najnižu razinu u posljednjih 36 godina.

BBC piše da su najteže pogođeni vinari u Argentini gdje je ubrano 24% manje grožđa u odnosu na prethodnu godinu te u dvjema tradicionalno najjačim državama koje proizvode ''božanski nektar'' – Francuskoj i Italiji. Nešto bolje mogli bi proći američki vinari jer se njima jedinima predviđa rast proizvodnje za sedam posto.

Prošle godine u svijetu je proizvedeno ukupno 265 milijuna hektolitara vina, dok se ove očekuje ''samo'' 250 milijuna hektolitara. Time se neće ugasiti ''žeđ'' za vinom koja u zemljama u razvoju kontinuirano raste pa se logično očekuje i neželjeni rast cijena vina.

>>Crveno vino ne pomaže vam ako ste zdravi kao dren!

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
12:47 31.10.2012.

Lipa slika.

M3
Miške 3
13:29 31.10.2012.

To kod Zagoraca nema veze. Vode ima, cukora ti dosti," evo svega što ti scre prosi"

M3
Miške 3
18:56 31.10.2012.

Ovi očito nisu ni čuli za "zelenu berbu". Pola toga treba porezati i baciti, da ostatak bude bolji. Tako ja radim na svojoj brajdi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije