Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Skrivanje Mladića i Hadžića tretirat će kao organizirani kriminal

'POKBIH...SARAJEVO...RATKO MLADIC...SNIMIO BRACO SELIMOVIC'
'BRACO SELIMOVIC'
22.05.2011.
u 10:05

Nova strategija za uhićenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića podrazumijeva aktivniju ulogu policije

BEOGRAD - Srbijanski ministar policije Ivica Dačić najavljuje kako nova strategija za uhićenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića podrazumijeva aktivniju ulogu policije i već su oformljeni timovi MUP-a i službi sigurnosti koje će zajedno tragati za bjeguncima, analizirati podatke i pratiti osobe osumnjičene za skrivanje haaških optuženika, javlja Radio televizija Srbije, a prenose i drugi mediji u Srbiji.

U MUP-u Srbije kažu kako je do sada policija samo asistirala i izvršavala zadatke prema nalogu Tužiteljstva za ratne zločine, što je obuhvaćalo pretrese objekata i uhićenje osumnjičenih, a ubuduće će aktivno sudjelovati u lociranju i pronalaženju haaških optuženika, što je do sada isključivo bilo u nadležnosti srbijanske sigurnosne službe BIA. Zbog toga je broj policajaca u sigurnosnom sektoru koji će se baviti samo provjerama i potragom za Mladićem i Hadžićem već povećan za 50 posto

- U sklopu svih tih istraga, MUP i policija se bave praćenjem i nadzorom komunikacija onih osoba za koje se sumnja da možda pomažu skrivanje haaških bjegunaca - pojsanio je ministar Dačić.

U izvješću Vijeću sigurnosti, Brammertz ocjenjuje kako Mladić i Hadžić neće biti uhićeni ako se ne poboljša suradnja Beograda i Haaga i kada je riječ o mreži pomagača, a RTS doznaje kako će osobe za koje se sumnja da pomažu skrivanje haaških optuženika ubuduće biti tretirane kao pripadnici organiziranog kriminala.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
10:58 22.05.2011.

Ovi bre sto skrivaju ratne zlocince bre treba im jebat kevu i njih bre tretirati batnim zlocincima bre.

OB
-obrisani-
13:29 22.05.2011.

sve su to igre -LUD-ZUNJEN-NORMALAN..........heheheeheh

AA
aabbcc
10:13 23.05.2011.

. Ovo grlo skrivaju da bi ga predajom mogli dobro unovciti. Treba sve raspisne nagrade ukinuti pa da vidimo ko ce hajvan djabe drzati i skrivati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije